Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

DakarAlonso sziklának ütközött, Terranova az élen

2020. január 8., szerda, Sport

Az autósok mezőnyében a dél-afrikai Giniel De Villiers nyerte a Dakar-rali hétfőn rendezett második szakaszát, amely után a másodikként célba érő argentin Orlando Terranova vette át a vezetést az összetettben.

Az al-Wadzsh és Neom között rendezett 367 kilométeres szakaszon az első nap után 11., kétszeres Forma–1 világbajnok Fernando Alonso nekiütközött egy sziklának, emiatt megsérült a Toyota futóműve és kereke. A spanyol versenyző és honfitárs navigátora, a korábbi ötszörös győztes Marc Coma kénytelen volt megvárni egy szervizkamiont, és a páros csak 2,5 órával később tudott továbbhaladni.

A 13-szoros győztes francia Stéphane Peterhansel 13. lett a második szakaszon, az összetettben így nyolcadik, míg a címvédő katari Nasszer al-Attijah a hétfői etapon ötödikként zárt, ezzel az összetettben harmadik.

A motorosoknál a címvédő ausztrál Toby Price kétperces büntetést kapott, és összetettben visszacsúszott a kilencedik pozícióba, míg a második szakaszon másodikként célba érő brit Sam Sunderland az élre ugrott. A hétfői etapot a botswanai Ross Branch nyerte, a szatmárnémeti Gyenes Emánuel ezúttal is a 49. helyen végzett.

Eredmények, 2. szakasz (al-Wadzsh–Neom, 367 km): * autósok: 1. Giniel De Villiers, Alex Haro Bravo (dél-afrikai, spanyol, Toyota) 3:37:20 óra, 2. Orlando Terranova, Bernardo Graue (argentin, Mini) 3:57 perc hátrány, 3. Sejk Kalid al-Kasszimi, Xavier Panseri (egyesült arab emírségekbeli, francia) 5:42 p h. * motorosok: 1. Ross Branch (botswanai, KTM) 3:39:10 óra, 2. Sam Sunderland (brit, KTM) 1:24 perc hátrány, 3. Pablo Quintanilla (chilei, Husqvarna) 2:21 perc hátrány... 49. Gyenes Emánuel (Autonet Motorcycle Team) 1:09:15 óra hátrány.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2430
szavazógép
2020-01-08: Sport - :

Kubacki mindent vitt Bischofshofenben (Síugrás, Négysáncverseny)

Az ausztriai Bischofshofenben befejeződött a 2019–2020-as Négysáncverseny. A versenyt és az összetett győzelmet is a lengyel Dawid Kubacki szerezte meg, így nem fordult elő az a példátlan eset, hogy olyan síugró nyerje meg az aranysast, aki egyetlen versenyt sem nyert meg a vonatkozó négyből.
2020-01-08: Magazin - :

Az erdei fülesbagoly és a keresztes vipera (Az év madara és az év hüllője 2020-ban)

Az erdei fülesbaglyot választották egy internetes szavazáson az idei év madarának, az év hüllője a keresztes vipera. Az év madara címmel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a különböző fajok vagy madárcsoportok és azok élőhelyeinek védelmére szeretné felhívni a társadalom figyelmét.