Fiatalok évzárója

2020. január 10., péntek, Nyílttér

Milyen szép is egy iskolai évzáró ünnepség! Ilyen volt a szentivánlaborfalvi SZIA ifjúsági szervezeté is, amely egy sikerekben gazdag esztendőt zárt le 2019. december 28-án este a közösségi kultúrházban.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Zsúfolásig megtelt a nézőtér és a színpad is, utóbbi ifjú legényekkel, leányokkal, ami izgalmas, de igen szép érzést keltő jelenetet eredményezett. A fiatalok színes és tanulságos műsort készítettek és adtak elő (a betanító személyiségnek köszönhetően). A vetített képeket kommentálva Pakucs Tamás elnök mélyreható elemzést és beszámolót tartott a szervezet sokrétű és színes tevékenységekről a faluban és a vidéken: táborok szervezése, azon való részvétel, vetélkedők, tájismereti események, szemétgyűjtés, temetőtakarítás, főzőverseny, bicikli- és gyalogtúrák, a falunapok igen sikeres lebonyolítása, az adventi időszak műsoros gyertyagyújtásai stb. igen érdekes, sokak által nem ismert tényeket mutatott be. A színdarabos bálok (amelyekből volt húsvéti, szüreti, csoki-, és karácsonyi) 2019-ben igen sok helybelit kimozdítottak a mindennapi monoton életből.

Az évzáró műsoros, zenés, tombolás előadás beigazolta, hála Istennek, hogy Szentivánlaborfalván újra feltámadt a tenger, az ifjúság tengere, és a falu fiataljai a legnagyobb komolysággal, a munka, a szorgalom, az igazság szeretetével próbálják helyrehozni az eléggé meglazult közfegyelmet, rendet és a székely-magyar öntudatot. Zenés, humoros bemutatójuk a sajnálatos mai tanulási, kulturális és morális kilengésekről is képet adott. Az ifjúság ezáltal próbálja a közeli és távoli múlt hatását megmutatni, ami falunk életében fordulatot is fog hozni.

Az indulás, a 2019. évi tevékenység ezt igazolja, a 2020-as tervek legfontosabbika pedig az, hogy emléket állítsanak a nevezetes szentivánlaborfalvi személyiségeknek. Az eredmények szépek, a kilátások és célok nagyszerűek. Hajrá, szentiváni ifjúság, hajrá, SZIA az új esztendőben!

N. Kányádi Mihály, Szentivánlaborfalva

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 302
szavazógép
2020-01-10: Nyílttér - :

Találkozásaim a kommunizmussal 2.

A történeteket ismertető első részben megjegyeztem, hogy írásom címe azokat a megélt eseményeket írja le, amelyek ennek a torz diktatúrának a fenntartóit foglalja magában. Folytatom.
2020-01-10: Belföld - :

Gondot okoznak a nyugdíjak

Nehéz helyzetbe hozza a kormányt a szeptemberben esedékes – de még az előző, szociáldemokrata kormány által megszavazott – 40 százalékos nyugdíjemelés: habár Ludovic Orban miniszterelnök szerdán is bejelentette, hogy a szükséges összeg szerepel a költségvetésben, mert a jelenlegi parlamenti többséggel kevés esély van a vonatkozó törvény módosítására, megjegyezte: egyetért a román jegybank elnökével abban, hogy az ilyen emeléseket gazdasági realitásokra kellene alapozni.