Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

BarótSzerződés van, pénz még nincs

2020. január 10., péntek, Közélet

Meghosszabbította Barót tanácsa a Diakónia Keresztyén Alapítvánnyal kötött, az otthoni gondozó szolgálatra vonatkozó szerződést. Viszont a szolgáltatás díjának ezer lejjel való emelésére vonatkozó kérés nem nyert jóváhagyást.

 Lázár-Kiss Barna András polgármester a tanácstagoknak elmondta: a Diakónia jól végzi munkáját, sok idős embernek nyújt naponta segítséget, ezért a munkáért köszönet és elismerés illeti a szervezetet. Érti a szerződésben foglalt összeg emelésére vonatkozó kérésüket is, hiszen az elmúlt évben nőtt a minimálbér és több közszolgáltatás díja, ezeket a többletkiadásokat pedig nehezen tudja az egyházi alapítvány egymaga előteremteni. Mint mondotta, bár szívesen támogatná a kérést, most azonban mégsem érvelhet az emelés mellett, hiszen még nincs új költségvetés, nem tudni, meddig nyújtózhatnak, s azt kérte, térjenek vissza a kérdésre február-március környékén.

A polgármesterrel egyetértett Nagy István független tanácstag is: az emelés nem jelentős, és az alapítvány érvelése is elfogadható, de felelősen csak akkor dönthetnek, ha ismerik már az új költségvetést.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 148
szavazógép
2020-01-10: Közélet - Váry O. Péter:

Sepsiszentgyörgyöt keresik a honosítók

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban 2019 folyamán 1101 kisbaba született, ennek ellenére a város anyakönyvi hivatalában 1722 új  születési bizonyítványt bocsátottak ki – tudtuk meg Fekete Réna hivatalvezetőtől.
2020-01-10: Jegyzet - Váry O. Péter:

Ezek a téli esték

A fiatalember érdeklődését új dolog köti le. A számítógépre rá sem néz két napja, hogy a világ dolgairól le ne maradjon s pláne a társasági életből ki ne essen, időnként a telefonnal babrál.