BarótSzerződés van, pénz még nincs

2020. január 10., péntek, Közélet

Meghosszabbította Barót tanácsa a Diakónia Keresztyén Alapítvánnyal kötött, az otthoni gondozó szolgálatra vonatkozó szerződést. Viszont a szolgáltatás díjának ezer lejjel való emelésére vonatkozó kérés nem nyert jóváhagyást.

 Lázár-Kiss Barna András polgármester a tanácstagoknak elmondta: a Diakónia jól végzi munkáját, sok idős embernek nyújt naponta segítséget, ezért a munkáért köszönet és elismerés illeti a szervezetet. Érti a szerződésben foglalt összeg emelésére vonatkozó kérésüket is, hiszen az elmúlt évben nőtt a minimálbér és több közszolgáltatás díja, ezeket a többletkiadásokat pedig nehezen tudja az egyházi alapítvány egymaga előteremteni. Mint mondotta, bár szívesen támogatná a kérést, most azonban mégsem érvelhet az emelés mellett, hiszen még nincs új költségvetés, nem tudni, meddig nyújtózhatnak, s azt kérte, térjenek vissza a kérdésre február-március környékén.

A polgármesterrel egyetértett Nagy István független tanácstag is: az emelés nem jelentős, és az alapítvány érvelése is elfogadható, de felelősen csak akkor dönthetnek, ha ismerik már az új költségvetést.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1305
szavazógép
2020-01-10: Közélet - Váry O. Péter:

Sepsiszentgyörgyöt keresik a honosítók

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban 2019 folyamán 1101 kisbaba született, ennek ellenére a város anyakönyvi hivatalában 1722 új  születési bizonyítványt bocsátottak ki – tudtuk meg Fekete Réna hivatalvezetőtől.
2020-01-10: Jegyzet - Váry O. Péter:

Ezek a téli esték

A fiatalember érdeklődését új dolog köti le. A számítógépre rá sem néz két napja, hogy a világ dolgairól le ne maradjon s pláne a társasági életből ki ne essen, időnként a telefonnal babrál.