ÚszásHosszú Katinka lett Európa legjobb női sportolója

2020. január 10., péntek, Sport

Hosszú Katinka lett az elmúlt év legjobb európai női sportolója a kontinens sportújságíróinak (AIPS Europe) szavazásán.

  • Fotó: hungarytoday.hu
    Fotó: hungarytoday.hu

A magyar úszó a dél-koreai világbajnokságon sporttörténelmet írt azzal, hogy 200 és 400 méter vegyesen is aranyérmet szerzett: a hosszabbik távon aratott sikerével első női úszóként ötödször diadalmaskodott egy számban, a sportág történetében elsőként nyert sorozatban négy világbajnoki címet 200–400 vegyesen. Hosszú az elmúlt négy évben harmadszor bizonyult a legjobbnak a voksoláson, 2016-ban és 2017-ben is győzött. A mostani szavazáson az olasz sílövő, Do­rothea Wierer végzett a második helyen, míg a brit világbajnok sprinter, Dina Asher-Smith lett a harmadik.

Az AIPS Europe 37. alkalommal kiírt szavazásán 43 ország sportújságírói vettek részt. A férfiak között a teniszező spanyol Rafael Nadal végzett az élen. A 2019-ben a Roland Garroson és a US Openen is győztes játékos 2008 után másodszor nyerte el a címet. Ezúttal Cristiano Ronaldót, a Juventus labdarúgócsapatának portugál sztárját és a brit Lewis Hamiltont, a Forma–1 világbajnokát előzte meg.


 

A LEN-nél Hosszú és Rasovszky vitte a pálmát

Hosszú Katinkát és Rasovszky Kristófot is az elmúlt év legjobbjának választotta a vizes sportágak szövetségeit tömörítő Európai Úszószövetség (LEN). A voksoláson a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú a szavazatok 50 százalékát begyűjtve, az előző két esztendőben győztes svéd Sarah Sjöströmöt megelőzve, 2013, 2014, 2015 és 2016 után pályafutása során az ötödik alkalommal érdemelte ki az elismerést a nők mezőnyében. A nyíltvízi szakágban a férfiaknál győztes Rasovszky Kristóf a voksok 39,2 százalékát megszerezve, mindössze 1,7 százalékkal előzte meg a német Florian Wellbrockot, ezzel megvédte címét. A férfi úszók között Milák Kristóf a második lett, ahogyan Keszthelyi Rita is a női vízilabdázóknál, míg a férfi pólósoknál Vámos Márton negyedikként zárt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1811
szavazógép
2020-01-09: Sport - Tibodi Ferenc:

Győzött, de mégis kiesett a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Európa-kupa)

A négyszeres bajnok és kupanyertes sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC emelt fővel és győzelemmel zárta idei női kosárlabda Európa-kupa-szereplését, miután csütörtök este 79–71 arányban diadalmaskodott Lengyelországban az Artego Bydgoszcz vendégeként a sorozat tizenhatoddöntőjének visszavágóján. Összesítésben 141–140-nel a lengyel alakulat bizonyult jobbnak, s bár csupán egy kosáron múlott a zöld-fehérek továbbjutása, Zoran Mikes tanítványai jelesre vizsgáztak küzdeni akarásból, és bebizonyították, hogy remek csapatmunkával nincs számukra legyőzhetetlen ellenfél.
2020-01-10: Világfigyelő - :

Erősíteni a gazdaságot (Orbán Viktor miniszterelnök évindító nemzetközi sajtótájékoztatója)

A kormány célja, hogy a magyar gazdaság fejlettsége 2030-ra elérje az uniós átlag 85 százalékát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján tegnap Budapesten, hitet téve egyúttal a foglalkoztatás és a bérek növelésének folytatása mellett. Azt mondta, a következő két évnek a választási esztendő után a kormányzásról, az országépítésről kell szólnia, és jelezte: készen áll a következő, 2022-ben esedékes miniszterelnök-jelöltségre.