Tűzszünetet Líbiában

2020. január 11., szombat, Világfigyelő

Ghassan Salamé, az ENSZ főtitkárának líbiai különmegbízottja hangsúlyozta, a líbiai helyzet megoldása a helyi erők kezében van, a párbeszéd mielőbbi megkezdésére van szükség Tripoli és Tobruk között egy tűzszüneti megállapodásról.

  • Fotó: CNN
    Fotó: CNN

A politikus közölte, üzenetet küldött a Halífa Haftar tábornok támogatását élvező kelet-líbiai tobruki ellenkormánynak, valamint a Tripoli egységkormánynak, hogy még a hónap vége előtt kezdjenek politikai párbeszédet egy átfogó tűzszüneti egyezmény tető alá hozása érdekében.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1563
szavazógép
2020-01-11: Világfigyelő - :

Mentelmi joguk megvonásáért

A spanyol legfelsőbb bíróság kezdeményezi Carles Puigdemont volt katalán elnök és leváltott kormányának egykori egészségügyi tanácsosa, Antoni Comín képviselői mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlamentnél (EP).
2020-01-11: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Lakások gyulladtak meg (Négy tűz néhány óra alatt)

Péntek délutántól szombat hajnalig négy tűzhöz riasztották a háromszéki katasztrófavédelmi felügyelőség munkatársait. Erdővidéken cigaretta miatt gyulladt meg egy lakás, míg Uzonban egy rögtönzött melegítő berendezésből kipattanó szikra okozott károkat, személyi sérülést – tájékoztatott Tolvaj Marius szóvivő. A hivatásos tűzoltók mellett az önkéntesek alakulatok és a helybéliek mindenhol segítettek a lángok oltásában, a javak mentésében.