AutósportTizennyolc esztendős győztes

2020. január 14., kedd, Sport

A mindössze 18 esztendős belga versenyző, Charles Munster sikerével ért véget a Kovásznán és Kommandó környékén megtartott Romanian Historic Winter Rally idei kiírása.

  • Fotó:  Facebook / autostiri.ro
    Fotó: Facebook / autostiri.ro

A fiatal pilóta egy Subaru 555 kormányánál a tizenhárom gyorsasági szakaszból kilencen bizonyult a legjobbnak, és 2:54:59.8 óra alatt teljesítette a közel 290 kilométeres viadalt. A havas rali pódiumát Paul Chabloz–Cristophe Revais (BMW 325 iX) kettős és a Gerard Marcy–Fabrice Henry (Porsche 911 Safari) duó egészítette ki. A Historic Winter Rally 2019-es győztese Eric Royere (francia) a tizedik helyen ért célba, az esemény 2017-es első kiadásának nyertese, Patrick Ferrier (francia) most 16. lett. A veteránkorú autókat felvonultató megmérettetés 2018-as kiírásán diadalmaskodó Laurent Battut (francia) idén a nyolcadik pozícióban végzett.

Eredetileg 51 egység nevezett a versenyre, de végül csupán 48 csapat – ezek Franciaországból, Belgiumból, Csehországból, Luxemburgból és Svájcból érkeztek Háromszékre – állt rajthoz, és összesen 41 autó haladt át a célon. A háromnapos eseményen olyan klasszikusokat láthattunk száguldani, mint a Subaru Impreza, a Lancia Delta, a Porsche 911, a Ford Escort, a Toyota Corolla, a BMW 325i, a Renault Alpine, a Peugeot 205 GTI, a Triumph TR 7 V8 vagy éppen a Citroën AX 4×4.  (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2020-01-14: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-01-14: Sport - :

Másodszor is kikapott a francia válogatott (Férfi kézilabda, Európa-bajnokság)

Az olimpiai ezüstérmes francia válogatott a portugál csapattól elszenvedett vereség után 28–26-ra kikapott a norvég együttestől is a férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel eldőlt, hogy nem juthat tovább a középdöntőbe.