Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Férfi kézilabda, Európa-bajnokságMásodszor is kikapott a francia válogatott

2020. január 14., kedd, Sport

Az olimpiai ezüstérmes francia válogatott a portugál csapattól elszenvedett vereség után 28–26-ra kikapott a norvég együttestől is a férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel eldőlt, hogy nem juthat tovább a középdöntőbe.

A Trondheimben rendezett meccs legjobbja a társrendező norvégok irányítója, Sander Sagosen volt. A Paris Saint-Germain játékosa tíz góllal járult hozzá a sikerhez. A franciák 2008 óta 2013 kivételével mindig érmet nyertek az aktuális világversenyen. A portugálok Bosznia-Hercegovina ellen nyertek. A Tatabánya bosnyák beállója, Vladimir Vranješ ötször, a Veszprém balátlövője, Mirsad Terzić pedig egyszer talált be.

A göteborgi F-csoportban a szlovénok meglepetésre 21–19-re legyőzték az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes svédeket. A mérkőzés pikantériáját Ljubomir Vranjes szolgáltatta, a magyarok korábbi, a szlovénok jelenlegi szövetségi kapitánya ugyanis a szülővárosában, a honfitársai ellen vezette győzelemre válogatottját. Játékosai közül a Telekom Veszprém beállója, Andreas Nilsson két gólt szerzett.

A szlovénoknál a MOL-Pick Szeged irányítója, Dean Bombač ötször, klubtársa, a balátlövő Nik Henigman egyszer, a Veszprém balátlövője, Borut Mačkovšek háromszor, a beálló Blaž Blagotinšek pedig kétszer volt eredményes.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló: * A-csoport (Graz): Horvátország–Fehéroroszország 31–23, Montenegró–Szerbia 22–21 * B-csoport (Bécs): Ausztria–Ukrajna 34–30, Csehország–Észak-Macedónia 27–25 * C-csoport (Trondheim): Spanyolország–Németország 33–26, Hollandia–Lettország 32–24 * D-csoport (Trondheim): Norvégia-Franciaország 28–26, Portugália–Bosznia-Hercegovina 27–24 * F-csoport (Göteborg): Szlovénia–Svédország 21–19, Svájc–Lengyelország 31–24.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 259
szavazógép
2020-01-14: Sport - :

Tizennyolc esztendős győztes (Autósport)

A mindössze 18 esztendős belga versenyző, Charles Munster sikerével ért véget a Kovásznán és Kommandó környékén megtartott Romanian Historic Winter Rally idei kiírása.
2020-01-14: Sport - :

Sima győzelemmel kezdett a női válogatott (Vízilabda, Európa-bajnokság)

A házigazda magyar válogatott vasárnap a papírformának megfelelően, a horvátok felett aratott sima 19 gólos győzelemmel kezdte meg szereplését a Duna Arénában zajló Európa-bajnokságon. Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg.