Vásárcsarnokot terveznek

2020. január 14., kedd, Közélet

Újabb „sebet” készül begyógyítani a megyeszékhely arcán a városvezetés: a központi piac és a mellette levő önkormányzati cégek lerobbant székhelyei, illetve a szomszédos rendezetlen terület helyére rendeltek új városrendezési tervet – jelentette be Antal Árpád polgármester.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az elképzelés az, hogy a Multi-Trans helyi szállítóvállalatot és a Közüzemeket elköltöztetik Szépmezőre, a Bánki Donát utcai teniszpályákat és a megyei sportigazgatóságot (amely a minisztérium alárendeltségébe tartozó intézmény) pedig a Sepsi Aréna mögé, ahol már van erre való terület; a rossz, régi épületeket lebontják, és az egész területet újragondolják.

A jelenleg kis mellékutcákra bomló, széles Nicolae Iorga utcát meghosszabbítják a törvényszékig, építenek egy új vásárcsarnokot a piaci árusoknak, egy emeletes parkolóházat a parkolóéhség enyhítésére, és egy kisebb parkot is létrehoznának. Konkrét alakot még nem öltött a terv, az egyeztetések folynak, javaslatokban sincs hiány, de az elöljáró szerint az már elég biztos, hogy nagy magasságú épület felhúzására nem adnak engedélyt ezen a helyen, amely néhány évtizede még a város széle volt, de ma már a belváros – nagyon elhanyagolt – része, ezért is kell foglalkozni vele.

Antal Árpád egyébként legszívesebben a Bodok Szállodát is lebontatná, mert egyetért azokkal, akik szerint a tízemeletes tömb a város urbanisztikai szövetébe való nagyon durva beavatkozása volt a kommunista korszaknak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1305
szavazógép
2020-01-14: Jegyzet - Pálmai Tamás:

A patkány éve?

A kínai horoszkóp szerint 2020 a patkány éve. Mivel ez a világ nem az én világom, nem mélyedtem el benne, ám mégis eszembe jutott mindez annak kapcsán, ahogy azt a fiatalembert támadták – mint az összetartozás évének vörös patkányai – a világhálón, aki önzetlenül segíti cipősdobozaival a határon túli és az anyaországi rászoruló gyermekeket, családokat. Támadták azért, mert határon túlra is ad, mondván, van a mai csökkentett méretű Magyarországon is elég szegény.
2020-01-14: Közélet - Bokor Gábor:

Hanyagadó Kovásznán

Kovászna város helyi tanácsának döntése értelmében többletadóval sújthatók azok a tulajdonosok, akik nem gondozzák kellőképpen területeiket. A 2018-ban hozott 166-os határozat értelmében az elhanyagolt területek utáni adót akár ötszörösére is lehet emelni. Ugyanígy büntethetők az elhanyagolt épületek tulajdonosai is.