Óriási kölcsön

2020. január 15., szerda, Belföld

Idén 86,9 milliárd lejes kölcsönt tervez felvenni a kormány – tájékoztat pénzügyminisztériumi forrásokra hivatkozva a Maszol.

  • Fotó: ziaruldevrancea.ro
    Fotó: ziaruldevrancea.ro

A hatalmas összeget a 3,6 százalékosra becsült költségvetési hiány (ez körülbelül 40,6 milliárd lejes mínuszt jelent), illetve a korábban felvett kölcsönökkel járó kiadások (46,3 milliárd lej) indokolják. A 86,9 milliárd lejből 6 milliárd eurót (kb. 28 milliárd lejt) a kormány külföldi piacokról szeretné kölcsönvenni. A hazai piacról körülbelül 55–57 milliárd lejt közép és hosszú lejáratú államkötvények formájában tervez felvenni a kabinet. A lakosság számára 1–10 éves futamidejű kötvényeket is kibocsátanának körülbelül hatmilliárd lej értékben. A kötvényeket az államkincstárban, illetve a postai hivatalokban lehet megvá­sárolni.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2020-01-15: Belföld - :

Egyeztet a védelmi és külügyi tárcavezető

Meghallgatásra várja ma a szenátus védelmi és nemzetbiztonsági, illetve külpolitikai szakbizottsága Nicolae Ciucă védelmi és Bogdan Aurescu külügyminisztert.
2020-01-15: Belföld - :

Hírsaláta

ÁRTATLANNAK VALLJA MAGÁT. Nyolc hónapja teljesen ártatlanul ül börtönben – jelentette ki tegnap a legfelsőbb bíróságon Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (SZDP) volt elnöke, aki három év és hat hónapos büntetését tölti a rahovai börtönben, amelyet a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóságon történt fiktív alkalmazások ügyében rótt ki rá a bíróság.