Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hatékony logisztikai megoldások webáruházak részére /X/

2020. január 15., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A webáruházak sikerének egyik legfontosabb tényezője a termékek hatékony kiszállítása. Szerencsére a logisztika már számos különböző úton megvalósítható, így a webáruházak az egyedi igények alapján dönthetnek a szállítás módjával kapcsolatban. Ismerje meg a jelenleg népszerű szállítási módokat az ideális megoldás megtalálása érdekében!

Logisztikai vállalkozások integrációja

A webáruházak többsége saját járművel történő kézbesítés helyett inkább külső segítséget vesz igénybe a logisztika lebonyolításához. Azonban a futárszolgálat szakszerű kiválasztása elengedhetetlen, hiszen a vásárlók szemében a futár képviseli a webáruházat a termék házhoz szállítása és átvétele során. A logisztikai cégekkel történő hatékony munkakapcsolat kizárólag úgy valósulhat meg, ha a webáruház üzemeltetője folyamatosan kommunikál a szállításért felelős vállalkozásokkal.

Az Unas webáruházak azért is előnyösek, mert a rendszerükben 17 szállító cég 51 különböző szállítási lehetősége érhető el a tulajdonosok számára. Így minden internetes kereskedő a saját igényei alapján választhatja ki a webáruháza számára legmegfelelőbb szállítási módokat.

Hagyományos futárcégek

A 2000-es évek közepéig a hazai webáruházak túlnyomó többsége még a Magyar Posta által juttatta célba a megrendelt csomagokat. Itt még szó sem volt automatizálásról, hiszen a webáruház üzemeltetője egyszerűen feladóvevények használatával indította útnak a termékeket. Habár az MPL még mindig képviseli magát az internetes kereskedelemben, azonban az Európában hosszú évek óta maximális megbízhatósággal működő vállalatok egyre népszerűbb választások a szállítások elvégzésére.

Az olyan nemzetközi nagyvállalatok, mint a G4S és a DPD, illetve a GLS és az ExpressOne mellett már a hazai futárszolgálatokat is egyre többen választják a kereskedők. A magyar futárcégek közül érdemes kiemelni a 24H Futárt, a Sprintert, illetve a Fámafutárt és a Budapesten aznapi kiszállítást garantáló Gepárdot is.

Kiszervezett szállítás

A kiszervezett logisztika viszonylag új lehetőségnek számít az internetes kereskedelemben. A webáruház tulajdonosok dönthetnek úgy is, hogy nem üzemeltetnek raktárat, illetve nem alkalmaznak személyzetet a szállítási feladatok elvégzésére. Ilyenkor a szállítási feladatokat egy külső vállalkozás számára lehet kiszervezni, ennek a lehetőségnek a fulfillment kifejezés a neve. A szállítást ellátó cég ebben az esetben technikai kapcsolatban áll a webáruházzal, és a beérkező rendeléseket a saját rendszerébe gyűjti be.

A rendelések adminisztrációs feladatait a logisztikai cég végzi el, illetve a csomagokat is összeállítja, majd útnak indítja a vásárlók felé. Az UnasShop rendszerrel jelenleg a Webshippy áll kapcsolatban, amely maradéktalanul megvalósítja a logisztikával kapcsolatos teendőket a könnyebb webáruház üzemeltetés érdekében. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2349
szavazógép
2020-01-15: Kármentő - Demeter Virág Katalin:

Egy különös szenteste margójára

Nincs mire várni, menjünk azonnal... – szinte egyszerre mondtuk ki párommal a pillanat eredményezte döntést, miközben sápadt fiunkat próbáltuk vigasztalni, pátyolgatni szenteste. A sors úgy hozta, éppen akkor döntötte le egy fránya vírus, mikor az ajándékait kellett volna bontogatnia, de állapota miatt végül a sürgősségre szaladtunk vele.
2020-01-15: Életmód - :

Hosszú hétvége = Hosszú vakáció /X/

Ha odavagy a hosszú hétvégékért, akkor ne aggódj, idén sem lesz szűkmarkú az év, habár az első pihenésre talán várni kell kicsit. A munkaszüneti napok új lehetőségeket rejtenek magukban és sokkal lelkesebben tervezhetünk előtte. Szóval, egy-egy program ezekre a napokra biztosan feldobja majd a monoton hétköznapokat.