KézdivásárhelyKilenc tárlat az Incze László Céhtörténeti Múzeumban

2020. január 22., szerda, Közélet

Idén a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum és a Múzeumbarátok Egyesülete  kilenc időszakos kiállítást szervez, amiből hat képzőművészeti, három pedig szakmai tárlat lesz – tudtuk meg dr. Dimény Attila intézményvezetőtől.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Tavaly is sikeres évet zártak, hiszen 10 224 személy látogatta meg a múzeumot, és a hazai vendégek száma növekedőben van. A Dimény Erika által vezetett negyvenöt múzeumpedagógiai foglalkozáson mintegy ezer, zömében helybeli vett részt.

Az új esztendő első kiállítása január 16-án nyílt meg. A kovásznai Para Mária Háromszéki tájak és textilreliefek című akvarell- és textilkiállítása február 2-áig tekinthető meg. Februárban történelmi zászlókból nyílik tárlat, majd március 15. tiszteletére szervezik meg az immár hagyományos ünnepi kiállítást. Áprilisban Coroi Artur-könyvbemutatót szerveznek, április-májusban a földszinti kiállítótermek felújítására kerül sor. Májusban tartják a Nagy Mózes Elméleti Líceum képzőművészeti tagozatának évzáró kiállítását, júniusban a Muravidéki Baráti Kör zománcművészeti tárlatát nyitják meg, júliusban kerül sor az Incitato művésztelep zárókiállítására, amelyet augusztusban színháztörténeti bábkiállítás követ. Októberben és novemberben a II. Rákóczi Ferenc-, illetve a Borbély Sándor-emlékkiállítást tekinthetik meg az érdeklődők.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2020-01-22: Kármentő - Váry O. Péter:

Üzenet a soha haza nem térőknek

Most már Benci is. Kesergek sorsa fölött, bár nem volt barátom, csak ismerősöm. Kitanult egy mesterséget, munkaadója megfizette rendesen. És most elment ő is a ködös Albionba, keresni a hazátlanok keserű kenyerét. Talpra áll? Elkallódik? Rajta múlik. Szerencséjén, ha lesz neki.
2020-01-22: Közélet - Bokor Gábor:

Jobb lesz a közvilágítás Kökösben

Két halálos baleset is történt a közelmúltban Kökös területén. Mindkettőt a falun átvezető, Brassót Jászvásárral összekötő, DN11 jelzésű úton jegyezték.