Kétezer lejes pénzbüntetést kapott Kézdivásárhely polgármesteri hivatala

2020. január 22., szerda, Közélet

Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester mellett Kézdivásárhely polgármesteri hivatalát is elmarasztalta szerdán az Országos Diszkriminációellenes Tanács. A testület azt kifogásolta, hogy a céhes város közösségi oldalán csak magyar nyelven jelentetett meg egy közérdekű hírt, ez a tanács álláspontja szerint diszkriminációnak minősül.

  • A kézdivásárhelyi városháza. A szerző felvétele
    A kézdivásárhelyi városháza. A szerző felvétele

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács hét tagja egyhangú vokssal marasztalta el Dorin Floreat a felelős gyermekvállalásra vonatkozó kijelentése miatt, határozatuk értelmében a marosvásárhelyi polgármestert tízezer lejre bírságolták, ugyanakkor Kézdivásárhely polgármesteri hivatalát 2 000 lej pénzbüntetés kifizetésére kötelezték. A döntés nem jogerős, meg lehet fellebbezni.

Bokor Tibor polgármester az ügy kapcsán érdeklődésünkre elmondta: a városházát a múlt év februárjában Dan Tanasă által vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület jelentette fel az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál amiatt a Facebook-bejegyzés miatt, amivel 2019 februárjában azt adta hírül a városháza, hogy a sertéspestis miatt a szokásos termékvásár elmarad. A szöveget a hivatal Facebook oldalán mindkét nyelven közzétették ugyan, a kétnyelvű szöveg mellé azonban egy magyar nyelvű plakát is felkerült. A városvezető hozzátette, amint megkapják a mostani végzést, természetesen megfellebbezik, hiszen a hivatal Facebook oldalán minden közleményük két nyelven jelenik meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2284
szavazógép
2020-01-22: Szabadidő - :

Unod a felszínes utazást? Válts igazi kalandokra! /X/

Az utazás iránti vágy talán mindannyiunkban ott dolgozik valahol mélyen. Legyen szó akár egy rövid kiruccanásról, egy tengerparti nyaralásról vagy egy embert próbáló túráról a hegyekben.
2020-01-23: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

A magyar kultúra napja
KÖNYVBEMUTATÓ. A magyar kultúra napjáról való megemlékezés részeként az RMDSZ Ozsdolai Nőszervezete szervezésében ma 18 órától az ozsdolai Zsögön Zoltán Művelődési Otthonban Kis Emese Háromszéki emlékfák nyomában című könyvének bemutatójára kerül sor.