Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kétezer lejes pénzbüntetést kapott Kézdivásárhely polgármesteri hivatala

2020. január 22., szerda, Közélet

Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester mellett Kézdivásárhely polgármesteri hivatalát is elmarasztalta szerdán az Országos Diszkriminációellenes Tanács. A testület azt kifogásolta, hogy a céhes város közösségi oldalán csak magyar nyelven jelentetett meg egy közérdekű hírt, ez a tanács álláspontja szerint diszkriminációnak minősül.

  • A kézdivásárhelyi városháza. A szerző felvétele
    A kézdivásárhelyi városháza. A szerző felvétele

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács hét tagja egyhangú vokssal marasztalta el Dorin Floreat a felelős gyermekvállalásra vonatkozó kijelentése miatt, határozatuk értelmében a marosvásárhelyi polgármestert tízezer lejre bírságolták, ugyanakkor Kézdivásárhely polgármesteri hivatalát 2 000 lej pénzbüntetés kifizetésére kötelezték. A döntés nem jogerős, meg lehet fellebbezni.

Bokor Tibor polgármester az ügy kapcsán érdeklődésünkre elmondta: a városházát a múlt év februárjában Dan Tanasă által vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület jelentette fel az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál amiatt a Facebook-bejegyzés miatt, amivel 2019 februárjában azt adta hírül a városháza, hogy a sertéspestis miatt a szokásos termékvásár elmarad. A szöveget a hivatal Facebook oldalán mindkét nyelven közzétették ugyan, a kétnyelvű szöveg mellé azonban egy magyar nyelvű plakát is felkerült. A városvezető hozzátette, amint megkapják a mostani végzést, természetesen megfellebbezik, hiszen a hivatal Facebook oldalán minden közleményük két nyelven jelenik meg.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2306
szavazógép
2020-01-22: Szabadidő - :

Unod a felszínes utazást? Válts igazi kalandokra! /X/

Az utazás iránti vágy talán mindannyiunkban ott dolgozik valahol mélyen. Legyen szó akár egy rövid kiruccanásról, egy tengerparti nyaralásról vagy egy embert próbáló túráról a hegyekben.
2020-01-23: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

A magyar kultúra napja
KÖNYVBEMUTATÓ. A magyar kultúra napjáról való megemlékezés részeként az RMDSZ Ozsdolai Nőszervezete szervezésében ma 18 órától az ozsdolai Zsögön Zoltán Művelődési Otthonban Kis Emese Háromszéki emlékfák nyomában című könyvének bemutatójára kerül sor.