Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Belharc Csíkszereda polgármesteri tisztségéért

2020. január 23., csütörtök, Belföld

Ráduly Róbert, az RMDSZ színeiben megválasztott jelenlegi polgármester és Korodi Attila, a szövetség parlamenti frakcióvezetője, korábban több alkalommal is környezetvédelmi miniszter is versenybe száll azokon az előválasztásokon, amelyeken az RMDSZ kiválasztja csíkszeredai polgármesterjelöltjét.

  • Korodi Attila. Fotó: Maszol
    Korodi Attila. Fotó: Maszol

Ráduly kedden, Korodi tegnap jelentette be indulását. Mindkettőjük bejelentéséről a Maszol.ro portál tudósított. Az ötödik polgármesteri mandátumára pályázó Ráduly Róbert üdvözölte a körvonalazódó versenyt, és kijelentette, áll elébe a megmérettetésnek.

Korodi Attila – aki korábban több alkalommal is betöltötte a környezetvédelmi miniszteri tisztséget – tegnap a meglehetősen elhanyagolt városi piac mellett tartott sajtótájékoztatóján jelentette be indulását, és egyben bírálta is a csíkszeredai közállapotokat. „Ebben a városban nincs rend, nincs rendszer, nincs kulturált parkolás, a közlekedés kaotikus. (...) A város motorjait be kell indítani, mert stagnálunk” – idézte szavait a Maszol.ro.

Az RMDSZ helyi szervezetének hétfői döntése szerint február 14-ig kell benyújtaniuk iratcsomójukat azoknak, akik az RMDSZ jelöltjeként vennének részt a csíkszeredai polgármester-választáson, a jelöltek számára március 7-én tartanak előválasztást.

Hargita megye székhelyén, a közel 39 ezer lakosú Csíkszeredában a lakosság 78,5 százaléka vallotta magát magyarnak a 2011-es népszámláláson. Egy tavaly közzétett rangsorban Csíkszeredát Románia 9. legjobban fejlődő városának minősítették a 2007 és 2016 között lehívott egy főre eső költségvetési és EU-s források, valamint a városkép változása alapján.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1790
szavazógép
2020-01-23: Belföld - :

Gyűlöletbeszédért tízezer lejes bírság

Súlyos, tízezer lejes bírságot kapott Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere gyűlöletbeszéd miatt az Országos Diszkriminációellenes Tanácstól (ODT), miután a városi elöljáró egy közösségi oldalon tett bejegyzésben javasolta, hogy az állam szabályozza a gyereknemzést a roma közösség körében.
2020-01-23: Belföld - :

Hírsaláta

MÉGIS FÜGGETLENKÉNT. Megismétlődni látszik a négy évvel ezelőtti forgatókönyv: Soós Zoltán nem az RMDSZ színeiben, hanem pártoktól függetlenül fog elindulni a marosvásárhelyi polgármesteri tisztségért. Bár a végső döntést helyi szinten fogják meghozni, a Székelyhon szerint az RMDSZ felső vezetése már áldását adta a múzeumigazgató függetlenedésére, szóval ez a meccs le van játszva.