KorcsolyaSporttörténelmi sikerre készül a Liu testvérpár

2020. január 24., péntek, Sport

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang testvérpárral az élen újabb sporttörténelmi sikerekre készülnek a mától vasárnapig tartó debreceni Európa-bajnokságon a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók. Az Európa-bajnokságot az M4 csatorna élőben közvetíti.

  • Fotó: Vincent Jannink
    Fotó: Vincent Jannink

„Az öcsémmel azért dolgozunk, hogy minden évben egyre magasabbra tegyük a lécet, minél szebb eredményeket érjünk el. Jó lenne a dordrechti eredményeket is felülmúlni Debrecenben” – utalt arra Liu Shaolin, hogy egy éve a hollandiai kontinensviadalon az öt férfi számból négyet megnyertek. „Remélem, ezúttal sikerül megszerezni azt az ötödik aranyat is.” A 24 éves versenyző hozzátette, akkor sem lesz elkeseredett, ha ez most mégsem sikerül, megfogalmazása szerint majd összejön legkö­zelebb.

Az olimpiai bajnok, világkupa-győztes és világcsúcstartó férfi váltó szintén címvédőként lép jégre, nem lesz viszont tagja az ötkarikás aranyérmes Burján Csaba, akit a közösségi médiában tett kijelentése miatt decemberben felfüggesztett a hazai szövetség.

A kontinensviadalon mutatkozik be magyar színekben az olimpiai ezüstérmes, amerikai születésű Krueger John-Henry, aki a szeptemberi országos bajnokságon sérülést szenvedett, ezért kénytelen volt kihagyni az idény eddigi részét. Mivel teljesen még nem érte utol magát, egyéniben bátyja, Krueger Cole szerepelhet a Liu fivérek mellett, akik közül az 500 méteren címvédő Liu Shaoang felkészülését hátsérülés nehezítette. A váltó ötödik tagja Varnyú Alex lesz.

Huszonnégy ország közel 150 versenyzője áll rajthoz a debreceni Európa-bajnokságon. Ma a selejtezőket, szombaton az 500 és az 1500 méter küzdelmeit, valamint a váltók elődöntőit rendezik, vasárnap pedig az 1000 méter végcsatározásait és a staféták fináléit láthatják a nézők.

Magyar szempontból a tavalyi volt minden idők legsikeresebb Európa-bajnoksága: összesen 4 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzéremmel zárt a válogatott.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 195
szavazógép
2020-01-24: Sport - :

Lemaradnak az olimpiáról a magyarok (Férfi kézilabda, Európa-bajnokság)

A magyar férfi kézilabda-válogatott 34–26-ra kikapott Portugália csapatától az Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában szerdán Malmőben. A magyar együttes kilencedikként zárta a kontinensviadalt, így biztossá vált, hogy nem vehet részt áprilisban olimpiai selejtezőtornán, azaz lemarad a tokiói nyári játékokról.
2020-01-24: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Egy életpálya, amely mindent elmond Romániáról

Ha nem lenne benne minden, ami a jelenlegi Románia rákfenéje, könnyedén továbbléphetnénk azon a belföldi híren, hogy az alkotmánybíróság döntése értelmében Teodor Meleșcanu szenátusi elnököt törvénytelenül választották meg, a politikus azonban így sem akar lemondani. Önmagában ez még nem rendkívüli jelenség, hiszen Romániában sokan, túl sokan vannak azok, akik görcsösen ragaszkodnak tisztségükhöz, és inkább vállalják, hogy közmegvetés tárgyává váljanak, semhogy feladják a zsíros állást, a hatalmi pozíciót.