Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A sízés kultúrája

2020. január 28., kedd, Kármentő

Öröm volt nézni a sok fiatalt, na meg az idősebbeket is, ahogy tudásuk, ügyességük legjavát adva versenyeztek a sugásfürdői sípályán. Hiszen ők azok, akik az aktív kikapcsolódást választják az egészségtelen semmittevés helyett, és a versenyszellemet sem hagyják lankadni. A hétvégén ugyanis több megmérettetést is szerveztek, s bár az időjárási, na meg a hóviszonyok miatt a nagy pálya csak félig üzemelt, a jól elkészített pályán megfértek a kapukat kerülgetők és a „csak” szórakozásból siklók egyaránt (dicséret illeti a pályagondnokságot).

Nem úgy a felvonónál, ahol meglehetősen kaotikus állapotok is kialakultak. Az talán érthető, hogy a megmérettetést vállalók – mindenik számmal ellátott versenyző elsőbbséget élvezett – nem állnak a sor végére (bár idősebb sítársunk megjegyezte, hogy valamikor a verseny előtt gyalog járták be a kapukat felfelé a dombon, hogy minél jobban megismerjék a pályát, a körülményeket). Ám az ügyeskedők ezt a megmérettetés után is előszeretettel gyakorolták: volt, aki csak araszolva, ólálkodva igyekezett hamarabb a felvonótányérhoz jutni, volt, aki egyenesen a beléptetőkapuhoz siklott. És persze nemcsak a versenyzők, hanem néhány „smekerebb” gyermek vagy fiatal, aki sokszor szülei szeme láttára (vagy éppen biztatására) volt „ügyesebb” a rendesen sorukra váróknál.

Pedig nem csupán a sízésnek, a felvonózásnak is van kultúrája, s ezt felkészítő edzőktől a pályát működtető szolgálatosokon át a sízőkig mindenkinek gyakorolnia kellene. Na meg – amint az elég gyakran meg is történt – „önkéntes” rendfenntartókként a sorban álló felnőttek is szólhatnak néhány szót a szemtelenkedőknek. Minden sízni, versenyezni vagy éppen kikapcsolódni vágyó érdekében.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2348
szavazógép
2020-01-28: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Fütty és hóra

Magabiztosan érkeztek, mint szinte mindenki, aki a nagy román fővárost maga mögött hagyva vidékre érkezik. Gondolták, méltatják majd a nagy elődöket, Cuzát, szólnak pár ünnepire hangolt szót Moldva és Havasalföld 19. századi egyesítéséről, a román nép összetartozásáról, néhány közhelyet az ország modernizálásának felette szükséges voltáról, beszólnak ismét a Szociáldemokrata Pártnak, az azóta börtönbe zárt Liviu Dragneának és utódainak, aztán következhet a hóra, és mehetnek is vissza, Bukarestbe. A jászvásáriak azonban közbeszóltak. Csakúgy, mint pár hónappal korábban kudarcba fulladt az akkor még kormányon levő Szociáldemokrata Párt egyik választási nagygyűlése, Klaus Iohannis és Ludovic Orban mostani moldvai kiruccanása is fiaskóvá lett.
2020-01-28: Belföld - :

Nem tetszik a választási szabályok módosítása

A liberális kormányt támogató pártok is elégedetlenek a választási törvény módosítását célzó törvénytervezettel, amelynek mielőbbi hatályba léptetése érdekében tegnaptól rendkívüli ülésszakra hívták össze a parlamentet.