Alpesi síVersenydömpingben a háromszéki sízők

2020. január 29., szerda, Sport

A Sport-All Sport Club alpesisí-csapata a Dani Kinga Emlékverseny és a Gerar Kupa mellett január 23-án az országos bajnokság egyik szakaszán, a Strindberg Kupa-viadalon és január 26-án a Hargitai megyei pontvadászat második fordulóján, a Sport-All Kupa-versenyen is részt vett.

  • Florea Csanád
    Florea Csanád

A háromszéki klub színeiben versenyző gyerekek előbb Ma­roshévízen csúszhattak a Strind­berg Kupa versenyén, ahol Rareș Hinti a tizenkét év alatti korosztályban az ötödik helyen végzett. U14-ben Biró Maja a hetedik, U16-ban Barta-Martina Máté szintén hetedik, míg U21-ben Rápolti Erhárd a nyolcadik, Denisa Boricean pedig a tizenkettedik helyen végzett.

A Hargita Megyei Síbajnokság második fordulójának Sugásfürdő adott otthont. A versenyre 131 síző nevezett, a Sport-All Sport Club pedig 17 sportolóval állt rajthoz, akik négy első és egy harmadik helyet szereztek. A háromszéki sízők eredményei: * óvodás lányok: Horváth Gyopár – nem ért el helyezést egy kihagyott kapu miatt; fiúk: 1. Pető-Berde Andor, 3. Tulit Gergő * 2012–2013-ban született fiúk: 1. Méder Csaba, 6. Varga-Orbán Ábel, 9. Vass-Vitus Aba * 2010–2011, lányok: 4. Tulit Eszter, 11. Sárkány Regina; fiúk: 1. Florea Csanád, 6. Páll Andor * 2008–2009, lányok: 9. Perjessy Kata; fiúk: 6. Varga-Orbán Csanád, 8. Kala Örs * 2006–2007, lányok: 1. Biró Maja; fiúk: 11. Szarukán Ábel * 2004–2005, fiúk: 1. Barta-Mar­tina Máté * 1999–2003, lányok: Denisa Boricean – kiesett; fiúk: 5. Rápolti Erhárd.

„Nevezési díj helyett a sepsiszentgyörgyi ötéves Kászoni Orsika műtétjére szerveztünk gyűjtést. Köszönjük az adományokat, véleményem szerint emberségből, sportszerűségből jelesre vizsgáztak mindazok, akik adakoztak a beteg kislánynak. Ezúton köszönöm az Alpin Sport Egyesület és a Sepsi ReKreatív segítségét, hiszen előkészítették és rendelkezésünkre bocsátották a pályát. A teljes hétvége a versenyzésről szólt, egyesek nem örültek, viszont a gyerekek nagyon élvezték. Versenyek és sport nélkül egészséges nemzetet nem lehet nevelni” – mondta Bocz Attila edző.

A versenyt Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa, a Sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza, a Demmers Teahouse, a Depo, a Bertis és a Bohe Car támogatta. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2038
szavazógép
2020-01-29: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Konferencia a Szent László-örökség jegyében
Kovászna Megye Tanácsa, Hargita Megye Tanácsa és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat közös szervezésében tartják Kilyénben és Sepsiszentgyörgyön január 30-án, csütörtökön a Testvérmegyei együttműködés Székelyfölddel Szent László öröksége jegyében programban megrendezett művészettörténeti konferenciát.
2020-01-29: Sport - :

Bronzérmek az országos bajnokságról (Fallabda)

Január 24-én és 25-én a bukaresti Infinity Sport Arena Squash Klub adott otthont az országos ifjúsági fallabdabajnokságnak, ahol a Kovászna Squash SKE Horia Anghelina és Bodor Bence révén két bronzérmet szerzett.