Kinevezték az új alprefektust

2020. január 29., szerda, Közélet

Több megye alprefektusainak a kinevezéséről fogadott el határozatokat keddi ülésén az Orban-kabinet. Háromszéken a tisztséget korábban betöltő Necolae-Viorel Radocea helyett Cosmin Boriceant nevezték ki, akinek beiktatása várhatóan akkor történik meg, ha a vonatkozó határozat megjelenik a hivatalos közlönyben.

Kovászna megye kormánymegbízottjának leendő helyettese korábban a Nemzeti Liberális Párt megyei tanácsosaként tevékenykedett. Alprefektusként arra törekszik majd, hogy tevékenysége „az átláthatóság és a hatékonyság modelljévé váljon a megye összes közintézményének”, továbbá aktív partnere kíván lenni a helyi közigazgatási egységeknek – nyilatkozta Boricean az Observatorul de Covasna napilapnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 195
szavazógép
2020-01-29: Belföld - :

Hírsaláta

ANNYIRA ROMÁNIA. Nem csoda, hogy határainkon virágzik a csempészet: Florin Cîţu pénzügyminiszter elmondása szerint az illegális áruszállítást nagyban megkönnyítette, hogy a Románia által beszerzett tizenöt, a határátkelőkön felállított, kamionok átvilágítására szolgáló szkennerből megvásárlásuk óta csupán egyetlenegy működött, az is csak addig, amíg egy kamion neki nem ment.
2020-01-30: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Konferencia a Szent László-örökség jegyében
Kovászna Megye Tanácsa, Hargita Megye Tanácsa és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat közös szervezésében tartják Kilyénben és Sepsiszentgyörgyön ma a Testvérmegyei együttműködés Székelyfölddel Szent László öröksége jegyében programban megrendezett művészettörténeti konferenciát.