Cigaretta okozott tüzet

2020. január 31., péntek, Közélet

Jelentős mennyiségű takarmánynövény semmisült meg abban a tűzben, melyhez csütörtök este riasztották a megyei sürgősségi felügyelőség munkatársait.

Tolvaj Marius szóvivő szerint egy csűr gyulladt ki Barátoson, ahová hivatásos csapatok mellett helybéli és kovásznai önkéntes tűzoltók is kivonultak. A habbal és vízzel oltó járművek mellett egy kotrógépet is munkába állítottak, hogy a csűrben tárolt takarmánynövényt eltávolítsák. A lángok egy cigaretta miatt csaptak fel, a tűzben megsemmisült öt tonna takarmánynövény és mintegy száz négyzetméteren kiégett az épület. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2020-01-31: Közélet - :

Idén is odaítélik a Pro Urbe díjat

Kézdivásárhely önkormányzata a város második legrangosabb kitüntetésére március 16-ig vár javaslatokat. Pro Urbe díjat kézdivásárhelyi vagy Kézdivásárhelyen élő személyek kaphatnak, akik tevékenységükkel  hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez.
2020-01-31: Nyílttér - :

Az utca hangja

BOKOR ENIKŐ, Sepsiszentgyörgy. Az Esthajnalcsillag utca tömbházainak védettségében meghúzódik egy játszótér. A lakók bentről figyelhetik önfeledt gyermekeiket, illetve kutyájukat. Csak egy baj van: a kutyák ugyanott könnyebbülnek meg, ahol a totyogó és a kicsivel nagyobb gyerekek homokoznak. Szó szerint tele van kutyaürülékkel a homokozó, habár ott a tábla, miszerint kutyát az amúgy viszonylag zárt, elég jól kialakított játszótérre beengedni tilos.