Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az utca hangja

2020. január 31., péntek, Nyílttér

BOKOR ENIKŐ, Sepsiszentgyörgy. Az Esthajnalcsillag utca tömbházainak védettségében meghúzódik egy játszótér. A lakók bentről figyelhetik önfeledt gyermekeiket, illetve kutyájukat. Csak egy baj van: a kutyák ugyanott könnyebbülnek meg, ahol a totyogó és a kicsivel nagyobb gyerekek homokoznak. Szó szerint tele van kutyaürülékkel a homokozó, habár ott a tábla, miszerint kutyát az amúgy viszonylag zárt, elég jól kialakított játszótérre beengedni tilos.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Tudom, hogy a dédelgetett öleb nem tud olvasni, de a gazdi, gondolom, igen – ha pedig nem, akkor meg egy kép is jelzi ugyanezt a tiltást. Kellemetlen szólni, hogy ne haragudjon, de sétáltassa máshol a kedvencét, és főképp szedje fel, amit elpottyantott, és sejtem, hogy ezt a panaszt sem ők fogják elolvasni, de más játszóterek tisztasága is sok kívánnivalót hagy maga után. Kérem a tisztelt olvasót, ne legyintsen, hogy vigyem máshova a gyermekemet, mert vihetem akárhova, mindenütt először takarítanom kell – és nem vagyok tisztaságmániás, csak tiszta és élhető környezetet szeretnék mind a kutyások, mind a nem kutyások számára. Mert nem csak a játszóterek homokja van tele fel nem szedett potyadékkal, hanem minden, még mutatóban megmaradt tenyérnyi zöld gyep is. Nem sérteni akarok, de azt gondolom, hogy ma, amikor már vészharangokat kongatunk a környezetvédelem érdekében, akkor az első számú szabály mégiscsak a magunk és környezetünk tisztaságának megőrzése kellene hogy legyen – ha már a következő nemzedék egészségére fittyet hányunk...

P. M., Sepsiszentgyörgy. Ma reggel eltörtem egy üveg borvizet. Kicsúszott a kezemből s a padlón ripityára ment. Ezzel a literes üvegpalackjaim száma háromra csökkent. Közügy ez? Sajnos, nagyon is. Mert a boltok, az a néhány, ahol még árulnak üvegpalackos borvizet, nem adhatnak el üveget. Azaz csereüveg nélkül nem vásárolhatsz. Sőt, annyira szigorúak a palackozók, hogy az elárusítónak ki kell fizetnie a hiányzó üvegpalackot. Az egyik hölgy elmesélte, hogy nem csak akkor fizettetik ki a göngyöleganyagot, amikor például ő is leejtett egy rekesznyit, hanem akkor is, ha túltöltés következtében reggel kisebb árvíz fogadja a boltban a szétrobbant üvegek miatt. Nos, ez az egész nekem borzasztóan furcsa. Most, amikor a vízcsapból is az folyik, hogy belefulladunk a műanyagba, már szinte nincs a világon egy pont (beleértve a sarkvidéket, a magashegyeket és a mélytengereket is), ahol ne lenne műanyag, amikor megállapították, hogy hetente  egy bankkártya tömegének megfelelő mennyiségű mikroműanyag kerül a szervezetünkbe ételünkből, italunkból, a belélegzett levegőből, hihetetlen, hogy némelyek a pillepalackot támogatják. Érti valaki ezt? Tesz valaki ellene valamit?

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2349
szavazógép
2020-01-31: Közélet - :

Cigaretta okozott tüzet

Jelentős mennyiségű takarmánynövény semmisült meg abban a tűzben, melyhez csütörtök este riasztották a megyei sürgősségi felügyelőség munkatársait.
2020-01-31: Nyílttér - :

Egy kutya halálának margójára

A történet klasszikus, majdhogynem mindennapos: egy kutyát, amely védte a területét, széttéptek a juhászkutyák – öt kaukázusi juhászkutya – Sepsiszentkirály külső peremén, egy barátom házának hátsó kapuja előtt. A nyáj, amelyet a támadó kutyák kísértek, a helyszíntől egy kilométerre vonult az erdő felé.