Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Alpesi síBrassópojánán versenyeztek

2020. február 3., hétfő, Sport

Január 29. és 31. között a Román Síszövetség rendezte meg a Teleferic Kupa alpesi-síversenyt, amelynek Brassópojána adott otthont. A Sport-All Sport Club sícsapata Bocz Attila edző vezetésével három sportolót – Rareș Hinti, Biró Maja és Barta-Martina Máté – nevezett a megmérettetésre.

A tizenkét év alatti korosztályban érdekelt Hinti és a tizennégy év alatti korcsoportban versenyző Biró is a tizedik helyen végzett óriás-műlesiklásban: előbbi 58.18, utóbbi 54.94 másodperccel haladt át a célvonalon. U14-ben kiélezett versengés zajlott, ugyanis a legjobb tízben hét sportolót csak néhány század választott el. Első nap Barta-Martina Máté nem tudott starthoz állni, mivel a rajt előtt meghibásodott a síbakancsa, és nem volt már idő kijavítani a problémát.

A szakszövetség a folytatásban műlesiklást tervezett, az időjárás és a pálya állapota miatt viszont ugyancsak óriás-műlesiklás került a programba. Egy technikás, gyors, kiváló pályatűzésű futamban versenyezhettek a sportolók, ahol Biró Maja bátran, higgadtan állt starthoz, majd egy nagyszerű csúszással az ötödik helyre verekedte magát, mellesleg a 2007-ben született versenyzők közül a második legjobb idővel – 53.24 másodperccel – zárt. Hinti hibázott, így 58.62 másodperccel a tizennegyedik pozícióban fejezte be a viadalt.

A háromszéki sízők február 4-én és 5-én a Corona Kupa alpesisí-versenyen állnak rajthoz, a versenynek ugyancsak Brassópojána ad otthont. A Sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza kis versenyzői február 6. és 9. között Dornavátrára utaznak, ahol országos megmérettetésen vesznek részt. A Sport-All alpesisí-csapata köszöni Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa, a Sepsi ReKreatív, a Depo, a Bertis, a Bohe Car, a Toro Impex és a Cabana Hotel támogatását. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2020-02-03: Kitekintő - :

Az évszázad alkuját kötötte vagy az évszázad pofonját osztotta ki Trump?

Jeruzsálem Izrael oszthatatlan fővárosa, a ciszjordániai zsidó telepeket annektálják, a palesztin menekültek sorsa megoldatlan marad. Donald Trump amerikai elnök közel-keleti béketervét mintha maga Benjámín Netanjáhú izraeli kormányfő ihlette volna. A palesztinok történelmi vereséget szenvedtek, és ha nem is fenyeget azonnali intifáda, a hosszabb távú következmények beláthatatlanok. A bejelentés időzítése nem véletlen: Trump és Netanjáhú belpolitikai céljait is szolgálja.
2020-02-03: Sport - :

Nehéz helyzetben a háromszéki sportiskolák (Pénzügyi gondok)

A megyeszékhelyi Sepsi ISK és a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK is problémás helyzetbe került 2020 első hónapja után, hiszen jelen pillanatban mindkét sportiskola komoly pénzügyi nehézségekkel küzd. A tanintézmények több mint 50 ezer lejes adósságot halmoztak fel eddig: egyrészt tartoznak a szolgáltatóik felé, másrészt tanáraik felé, akik saját zsebükből állják csapataik, sportolóik kiszállási költségeit. „Nehéz évzáráson vagyunk túl. Problémáink sokrétűek, nehéz optimistának lenni ebben a helyzetben” – nyilatkozta érdeklődésünkre Nemes Áron, a Sepsi ISK igazgatója.