AutósportMindössze 2,3 másodperc döntött az első helyről

2020. február 4., kedd, Sport

A címvédő román ralibajnok, Simone Tempestini győzelmével zárult az elmúlt hétvégén Kommandón és környékén megtartott Winter Rally Covasna tizenharmadik kiírása. A háromszékiek közül Szabó Csongor a nyílt versenyt a tizenkettedik, Constantin Toma a harmincnegyedik helyen fejezte be.

  • Fotó: Ionuț Nechifor
    Fotó: Ionuț Nechifor

A Háromszék legmagasabban fekvő településén lezajlott hagyományos és nagy érdeklődésnek örvendő versenyre eredetileg 52 egység nevezett be, ám végül csak 48 csapat állt rajthoz, és közülük négynek nem sikerült célba érnie a hazai raliidény nyitányának számító viadalon. A téli rali hagyományosan pénteken a kovásznai szuperspeciális szakasszal indult, amelynek 1,3 km-es pályáját az üdülőváros központjában alakították ki. Másnap Kommandóra költözött a hazai versenyzők mellett bolgár, olasz és magyar pilótákból álló mezőny, s a megmérettetés szombati napján eredetileg öt – a hóhiány miatt azonban törölték a 6. gyorsasági szakaszt –, míg vasárnap további két etapot kellett teljesíteniük a ralisoknak.

A győztes Simone Tempestini/Sergiu Itu kettős (Subaru Impreza) megnyerte a második és harmadik szakaszt, s emellett volt három második és egy harmadik helyezésük is. Ez elég is volt a diadalhoz, ám végül mindössze 2,3 mp döntött a győztesnek járó trófea sorsáról. Második lett az olasz Giacomo Costenaro/Pietro Elia Ometto duó (Škoda Fabia R5), míg a dobogó legalacsonyabb fokára az ugyancsak talján Battistolli Alberto/Pons Fabrizia páros (Škoda Fabia R5) állhatott fel.

A háromszékiek közül a Szabó Csongor/Rareș Fetean egység (Ford Fiesta R2T) tizenkettedik lett összetettben, és a 7-es géposztályt a második helyen fejezte be a bolgár Georgi Geradziev/Georgi Gadzev kettős (Ford Fiesta ST 7) mögött. A 12-es osztályban érdekelt Constantin Toma/Ciprian Ovidiu Ion (Mercedes Benz 190E) harmadik lett kategóriájában, míg a nyílt versenyt a harmincnegyedik helyen fejezte be. A téli rali színvonalát és a mezőny erősségét mi sem tükrözi jobban, mint az a tény, hogy a legjobb tíz pilótája közül mindössze egy volt hazai, aki nem volt más, mint a negyedik helyen végző egykori román ralibajnok, Dan Gîrtofan (Škoda Fabia R5).

A végeredmény (88,2 km mért szakasz után): 1. Simone Tempestini/Sergiu Itu (Subaru Impreza) 56:59.3 perc, 2. Giacomo Costenaro/Pietro Elia Ometto (Škoda Fabia R5) 57:01.6 perc (+2,3 mp), 3. Alberto Battistolli/ Fabrizia Pons (Škoda Fabia R5) 58:02.4 perc (+01:03.1 perc)... 12. Szabó Csongor/Rareș Fetean (Ford Fiesta R2T) 1:05:48.7 óra (+8:49.4 perc)... 34. Constantin Toma/Ciprian Ovidiu Ion (Mercedes Benz 190E) 1:15:25.1 óra (+18:25.8 perc). (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2039
szavazógép
2020-02-04: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
KIÁLLÍTÁS BÁRÓ KEMÉNY JÁNOS TISZTELETÉRE. Sepsiszentgyörgyön a Bene-házban ma 18 órától megnyitják a Báró Kemény János életpályája és vadászati emlékképei című kiállítást a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény, valamint a Balassi Intézet – Magyarország Kulturális Központja szervezésében.
2020-02-04: Sport - :

Novák Eduárd három érmet szerzett a világbajnokságon (Parakerékpározás)

Egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a csíkszeredai Novák Károly Eduárd a kanadai Miltonban január 30. és február 2. között rendezett parakerékpáros pálya-világbajnokságot, ahol 31 országból 159 sportoló nevezett. A 43 éves paralimpiai bajnok az 1 kilométeres versenyszám C4-sérültségi kategóriájában bronzérmet, a 4 kilométeres egyéni üldözéses versenyszámban pedig ezüstérmet nyert, míg az egyéni összetettben is harmadik lett.