Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

JégkorongTöbb helyszínen is próbára tették magukat

2020. február 4., kedd, Sport

Február 1-jén és 2-án a Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek Jégkorong Klub legkisebb csapatai Kézdivásárhelyen és Budapesten is jégre léptek. A céhes városban több mint 500 gyermek vett részt a Fashion Kupa-viadalon, míg a magyar fővárosban 200 jégkorongozó kergette a korongot a Carnival Cup nemzetközi tornán.

  • Fotó: Tofán Levente
    Fotó: Tofán Levente

A kézdivásárhelyi műjégpályán 20 csapat mérte össze erejét szombaton a tíz év alatti korosztályban, majd vasárnap a nyolc év alatti korcsoportban 22 együttes nevezett. A KSE jégkorongszakosztálya és a HC Bikák Jégkorong Egyesület a Fashion Group támogatásával 12. alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő tornát, amelyre ezúttal is nemcsak Székelyföldről, hanem az ország minden részéről érkeztek csapatok. A tíz év alattiak öt az öt ellen játszottak 20 perces játékidővel, míg a nyolc év alattiak négy a négy ellen tették próbára magukat.

Háromszéket a házigazda Bikák és a Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek képviselték. Ezekben a korosztályokban eredményeket nem jegyeznek, ezzel is szeretnék motiválni a legkisebb jégkorongozókat, Márton Sándor, a jégkorongszakosztály alelnöke szerint azonban kiegyensúlyozott párharcok zajlottak a jégen. A végén mindenki kapott oklevelet, érmet, kupát és csokit is, s a zsíros kenyér és a tea sem maradhatott el.

A budapesti Tüskecsarnokban a MAC Jégkorong Akadémia ötödik alkalommal szervezte meg a Carnival Cup nemzetközi tornát, ahol öt országból 16 csapat közel 200 játékossal vett részt. A hangulatra idén sem lehetett panasz, hiszen az összeszokott rendezőgárda vidám hangulatú eseményt hozott létre. A torna küzdelmes, színvonalas mérkőzéseket hozott, örömmel, bánattal egy­aránt. A háromszéki csapat szépen helytállt, gólokat szerzett, mérkőzéseket nyert és vesztett. Végül az Újpest csapata végzett az első helyen, a második a házigazda egyik együttese lett, míg a dobogó harmadik fokára a Felcsík állhatott fel.

 

 

A Királypingvinek tizenhat év alatti csapata február 14. és 16. között a Kárpát Liga ifjúsági jégkorongtorna lengyelországi szakaszán szerepel, ahol a háromszéki csapat közel áll a rájátszásba jutáshoz. Emellett az országos bajnokságban a bronzéremért küzdenek a Brassói Corona együttesével, a két győzelemig tartó párharc várhatóan február 22-én kezdődik. A sepsiszentgyörgyi jégkorong klub 22-én és 23-án hatodik alkalommal szervezi meg a Bogyán János-emléktornát a Sepsi Aréna melletti műjégpályán, ahol 8 és 10 év alatti gárdák teszik próbára magukat. A Királypingvinek köszöni Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Kovászna Megye Tanácsa támogatását. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 244
szavazógép
2020-02-04: Sport - :

Novák Eduárd három érmet szerzett a világbajnokságon (Parakerékpározás)

Egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a csíkszeredai Novák Károly Eduárd a kanadai Miltonban január 30. és február 2. között rendezett parakerékpáros pálya-világbajnokságot, ahol 31 országból 159 sportoló nevezett. A 43 éves paralimpiai bajnok az 1 kilométeres versenyszám C4-sérültségi kategóriájában bronzérmet, a 4 kilométeres egyéni üldözéses versenyszámban pedig ezüstérmet nyert, míg az egyéni összetettben is harmadik lett.
2020-02-04: Sport - :

A Kansas City nyerte a Super Bowlt (Amerikai futball)

A Kansas City Chiefs nyerte a profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, az 54. Super Bowlt. A Miamiban rendezett összecsapáson az Amerikai Főcsoport bajnoka 31–20-ra győzte le a Nemzeti Főcsoport legjobbját, a San Francisco 49ers együttesét. A Kansas City története második bajnoki címét szerezte, 1970 után, azaz ötven év elteltével ért újra a csúcsra.