Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Amerikai futballA Kansas City nyerte a Super Bowlt

2020. február 4., kedd, Sport

A Kansas City Chiefs nyerte a profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, az 54. Super Bowlt. A Miamiban rendezett összecsapáson az Amerikai Főcsoport bajnoka 31–20-ra győzte le a Nemzeti Főcsoport legjobbját, a San Francisco 49ers együttesét. A Kansas City története második bajnoki címét szerezte, 1970 után, azaz ötven év elteltével ért újra a csúcsra.

  • Fotó: EPA / Tannen Maury
    Fotó: EPA / Tannen Maury

Az első pontokat a San Francisco tette fel a táblára egy mezőnygól formájában (0–3). A Kansas City azonnal válaszolt, a támadássorozat végén az irányító Patrick Mahomes futott be a végzónába (7–3).

A második negyed egy 49ers-labdavesztéssel kezdődött, Jimmy Garoppolo passzát a félpályánál Bashaud Bree­land szerezte meg. A kaliforniai gárda védelmének sikerült minimalizálnia a hibát, Harrison Butker mezőnygóljával növelte három ponttal előnyét a Chiefs (10–3). Ezt követően feltámadt a 49ers támadójátéka, elsősorban futásokkal jutott el ellenfele térfelének végéhez, ahol Garoppolo touchdownt passzolt (10–10).

A második félidő első támadását a 49ers vezethette, és Robbie Gould második mezőnygóljával átvette a vezetést, majd Fred Warner halászta le Mahomes passzát a félpályánál. A San Francisco gyorsan büntetett: Garoppolo remek passzai után végül a futó Raheem Mors­tert fejezte be touchdownnal a támadást (10–20).

Az utolsó negyed elején újra jöhetett a Chiefs, de Ma­homes passza felpattant, és a labda újra egy 49ers-védő kezében landolt, ugyanakkor az ellentámadásból nem születtek pontok. A következő támadásból már szépített a Chiefs, Mahomes Travis Kelce-nek adott átadásával zárkózott fel három pontra a gárda (17–20). A Chiefs védelme gyorsan leparancsolta a pályáról a rivális támadóit, Mahomes pedig egy remek sorozatot vezetve Damien Willliams­nek adott hatpontos átadást.

Mivel az extra pont sikeres volt (24–20), ezért a 49ersnek mindenképpen touchdownra volt szüksége a hátralevő kevesebb mint három percben. A 49ers támadása másfél perccel a vége előtt elhalt, majd jött újra Willams, aki egy 38 yardos futott touchdwonnal eldöntötte az összecsapást.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2020-02-04: Sport - :

Több helyszínen is próbára tették magukat (Jégkorong)

Február 1-jén és 2-án a Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek Jégkorong Klub legkisebb csapatai Kézdivásárhelyen és Budapesten is jégre léptek. A céhes városban több mint 500 gyermek vett részt a Fashion Kupa-viadalon, míg a magyar fővárosban 200 jégkorongozó kergette a korongot a Carnival Cup nemzetközi tornán.
2020-02-04: Elhalálozás - :

Elhalálozás