Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SepsibodokRendhagyó istentisztelettel zárták az imahetet

2020. február 4., kedd, Közélet

A keresztény ember előítéletek nélkül él és nem a háláért cselekszi a jót – foglalható össze a sepsibodoki református imaházban tartott vasárnapi istentiszteleten elhangzott üzenet. A nyolc estét felölelő imahetet Makkai Péter árkosi református lelkész zárta, fellépett az United by Music sérült fiatalokból álló zenekar és bemutatták alulírott, Együtt kerek a világ című, fogyatékkal élők életéről szóló riportkötetét.

  • Az ige és a zene közösséget teremt. Deák Mária felvétele
    Az ige és a zene közösséget teremt. Deák Mária felvétele

A vasárnaptól vasárnapig tartó imahéten a máltai keresztények által az Apostolok Cselekedetei 27. fejezete alapján kidolgozott program szerint a hajótöröttek történetét értelmezték estéről estére a sepsiszentgyörgyi, székelyszáldobosi, rétyi, árkosi, kökösi, bukaresti vendéglelkészek, a záró istentiszteleten Makkai Péter lelkipásztor a történet üzenetét részletezte a keresztény ember szemszögéből, és arra kérte a híveket, olvassák el a szóban forgó bibliai szövegeket és értelmezzék a maguk szempontja szerint. Adott helyzetben a keresztény ember elismeri a korlátait és felismeri a lehetőségeit, segíthet társain, emberéletet menthet, miként Pál apostol tette a hajótöréskor, de jó cselekedetéért nem vár köszönetet – hangsúlyozta.

Makkai tiszteletes, a fogyatékkal élő fiatalokat foglalkoztató sepsiszentgyörgyi Írisz Ház alapítója, az igemagyarázatot időnként megszakítva maga mellé szólította az United by Music zenekart, az elhangzott dalok a másság befogadására hangolták a gyülekezetet, ami nem titkolt szándéka volt Roth Levente házigazda lelkésznek sem, aki az imahét záróeseményének meghívottjai révén kívánt az elhangzott igeszakaszokban foglaltaknak a gyakorlatban is érvényt szerezni.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2052
szavazógép
2020-02-04: Gazdakör - Incze Péter:

Megjelent a 2020-as pályázati naptár (Vidékfejlesztés)

Múlt hétvégén hozta nyilvánosságra az Országos Vidékfejlesztési Ügynökség 2020-ban várható pályázati kiírásainak ütemtervét. Az uniós jóváhagyás szerint a 2014 és 2020 közötti, hétéves vidékfejlesztési tervben összesen 9,472 milliárd euró pályázható. Több intézkedésnél a keretösszeg már a korábbi években kimerült, így ezekre idén nem lehet pályázni.
2020-02-04: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Növekvőben a tűzesetek száma (Katasztrófavédelem)

Bár viszonylag könnyű évet tudnak maguk mögött a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség munkatársai, évértékelőjükből kiderült, az utóbbi tíz esztendőben tavaly jegyezték Háromszéken a legtöbb tűzesetet. Az elhanyagolt, karbantartás hiánya miatt veszélyessé vált kémények, illetve meghibásodott elektromos berendezések vezettek leggyakrabban szerencsétlenséghez.