MoziDrakulics elvtárs Sepsiszentgyörgyön

2020. február 5., szerda, Magazin

Vasárnap mutatják be Sepsiszentgyörgyön a Drakulics elvtárs című filmet. A film bemutatója után közönségtalálkozóra kerül sor a rendező Bodzsár Márk és a főszereplő Walters Lili részvételével.

  • Fotó: port.hu
    Fotó: port.hu

A film Bodzsár Márk forgatókönyvéből készült, az operatőr Reich Dániel, a vágó Kovács Zoltán, a zeneszerző Keresztes Gábor, a producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila. Az 1970-es évek Magyarországán játszódó vígjátékban Walters Lili, Nagy Ervin és Nagy Zsolt mellett Borbély Alexandra, Znamenák István, Thuróczy Szabolcs, Balsai Móni, és Trill Zsolt is szerepel.

A Filmtett Egyesület által forgalmazott szocialista vámpírtörténetet a közönség Kolozsváron, Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Nagyszebenben, Székelyudvarhelyen, Szatmárnémetiben, Marosvásárhelyen, Brassóban és Bukarestben láthatja. A film romániai díszbemutatója Kolozsváron a frissen felújított Művész moziban lesz, ahol jelen lesznek az alkotók közül Bodzsár Márk rendező mellett, Walters Lili, Nagy Ervin és Thuróczy Szabolcs színészek is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 102
szavazógép
2020-02-05: Sport - :

Egy sima, egy nádli az Allba Zoltánnak (Teke)

Már a második fordulóján van túl a tízcsapatos kézdivásárhelyi tekebajnokság, amelynek az Allba Zoltán együttes révén alsó-háromszéki résztvevője is van. Az 2017-ben alakult étfalvazoltáni gárda jobb lábbal kezdte a tavaszi pontvadászatot, nyerni tudott a Tigrisek ellen, majd a második körben 54 fával kikapott az Ifik alakulatától.
2020-02-05: Magazin - :

Ingyen tanítanak dobolni (Sepsiszentgyörgy)

Rendhagyó közösségi programra várja a jelentkezőket a learn2drum dobiskola, mely ingyenesen kínál három hónapos képzést hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok számára. Az oktatás során a tanítványok a hagyományos értelemben vett dobolás alapjait sajátíthatják el, de igény szerint lehetőség adatik arra is, hogy további klasszikus ütőhangszereket (vibrafont, marimbát) is kipróbáljanak.