Orbán Viktor Rómában

2020. február 5., szerda, Világfigyelő

A gazdasági sikerességet nevezte a konzervatív politika előfeltételének Orbán Viktor miniszterelnök tegnap Rómában az Edmund Burke Alapítvány Nemzeti konzervativizmus című konferenciáján rendezett pódiumbeszélgetésen.

  • Orbán Viktor és Chris DeMuth moderátor
    Orbán Viktor és Chris DeMuth moderátor

A kormányfő azt mondta, a gazdasági siker az egyetlen módja annak, hogy a nemzeti konzervatív, illetve kereszténydemokrata vezetők túléljenek. Ha ugyanis ez nem sikerül, ha egy konzervatív politikai vezető hibát követ el, és a gazdasági mutatók csökkennek, „másnap reggel megölik” – fogalmazott.

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy Magyarországon a gazdaság évi 4–5 százalékkal bővül, a munkanélküliségi ráta 3 százalékra mérséklődött, és az államadósság is csökken.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Európában új kihívásokra és energiával teli, új mozgalmakra van szükség, különben a kontinens nem lesz versenyképes.
Orbán Viktor előzőleg megbeszélést folytatott Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökkel, az ellenzéki jobbközép Forza Italia (Hajrá, Olaszország) párt vezetőjével.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 290
szavazógép
2020-02-05: Pénz, piac, vállalkozás - :

Minimálbér

Hat uniós országban nem is létezik a minimálbér intézménye, a többi 21 tagállam közt viszont rendkívül nagy eltérés van az hazai munkaerőpiac számára előírt minimálbér legalacsonyabb és legmagasabb értékeit tekintve.
2020-02-05: Világfigyelő - :

Felfüggesztve marad a Fidesz tagsága (Európai Néppárt)

Határozatlan ideig felfüggesztve marad a Fidesz tagsága az Európai Néppártban (EPP), mivel nincs elmozdulás, látható változás, elégséges előrelépés a Fidesz politikájában arra vonatkozóan, hogy meg akarna felelni az olyan demokratikus normáknak, mint a jogállamisági elvek vagy a véleménynyilvánítási szabadság tiszteletben tartása – jelentette ki Donald Tusk, a pártcsalád elnöke.