Időlegesen elszigetelődött Kommandó

2020. február 7., péntek, Közélet

Tegnapra virradóan a viharos erejű szél több fát is kidöntött a Kovásznát Kommandóval összekötő úton. A kidőlt fenyők a Tündérvölgy felső felében, a Vízvevő környékén torlaszolták el az utat, ugyanígy Kommandóhoz közelebb, a Szénégetők részen is kidőlt fenyő képezett torlaszt. A rendőrség a Tündérvölgytől lezárta a forgalmat, a korlátozást a késő délutáni órákban oldották fel. Ezt követően a fát szállító autókat csak hólánccal felszerelve engedték tovább.

  • Fotó: Fülöp László
    Fotó: Fülöp László

11 órakor még tartott az út­zár, de mivel beteghez sietett, a rendőrök továbbengedték – mondta el érdeklődésünkre dr. Fülöp Csaba kommandói háziorvos. Akkorra már felszabadították az utat, a rönköket az úttest szélére húzták.

Kommandón ugyancsak pusztított a vihar. A falu területén két fenyőt gyökerestül tépett ki a viharos szél, de kár nem keletkezett – tudtuk meg Kocsis Béla polgármestertől.

A kovásznai út nagy fontosságú a község számára, sürgősség esetén a mentők, tűzoltók, rendfenntartók is itt juthatnak el a legkönnyebben Kommandóra. Ha ez a szakasz járhatatlan, a megoldást a Kommandóról Papolcra vezető út jelenti, ám erdei út besorolású, tiltott a közforgalom számára.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1547
szavazógép
2020-02-07: Közélet - Nagy D. István:

Folyamatosan erősödik a magyarellenesség (Mérleget vont a jogszolgálat)

Tömény évet tudhat maga mögött a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat, ami elszomorító, mivel ez azt jelzi, egyre szaporodnak az erdélyi magyar közösséget érő jogsérelmek – vonta le a következtetést a szervezet évértékelőjén Benkő Erika. A szolgálat igazgatója szerint 2018-hoz képest megszaporodtak a magyarságot célzó etnikai, diszkriminatív támadások, amint a jogfosztások száma is növekedett, erre utal az is, hogy egyre több panasszal van dolguk. Minden esetben igyekeztek fellépni, tevékenységük hatására az illetékes hatóságok, testületek összesen 150 ezer lej, valamint 83 ezer euró összértékben szabtak ki bírságokat. A szolgálat ugyanakkor a nemzetközi fórumokat is több rendben tájékoztatta a magyar közösséget ért támadásokról, illetve a kirekesztő jellegű intézkedésekről.
2020-02-07: Kármentő - Kuti János:

És szólának a toleránsok

Úgy hiányzott nekünk ez a ditrói ügy, mint üvegesnek a hanyatt esés, a magyarfaló románoknak, mint egy falat kenyér. Most már nemcsak az őslakosok értesültek újólag arról, hogy micsoda összeférhetetlen, idegengyűlölő, rasszista népség vagyunk, hanem az egész világ.