Női kosárlabda, Nemzeti LigaIsmét itthon a Sepsi-SIC, idegenben a KSE

2020. február 8., szombat, Sport

Akárcsak egy hete, a bajnoki címvédő Sepsi-SIC ma is hazai környezetben játssza soros mérkőzését, ellenfele ezúttal a Brassói Olimpia együttese lesz. A Kézdivásárhelyi SE csapata a bukaresti kiszállás után Konstancára látogat, ahol kora este a helybéli Pheonix gárdájával méri össze erejét.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A Sepsi-SIC–Brassói Olimpia találkozónak ma 19 órától a Sepsi Aréna ad otthont, a mérkőzésen Alexandra Stan, Tudor Crișan és Adela Vilt fújja majd a sípot. A középszakasz A-csoportjának 6. fordulóbeli mérkőzése lesz a két csapat harmincadik egymás elleni összecsapása, külön párharcukat a zöld-fehérek vezetik toronymagasan, 28–1-re. Múlt szombaton a Zoran Mikes edzette alakulat hullámzó teljesítménnyel ugyan, de 61–50 arányban győzött a vendég Aradi FCC csapatával szemben. Az a meccs volt a bosnyák tréner 175. bajnoki sikere csapatunk kispadján és egyben a zöld-fehérek 200. diadala a román pontvadászatban. A hétközi fordulóban pihentek a sepsiszentgyörgyi kosarasok, a Cenk alattiak viszont játszottak, hazai környezetben 66–77-re kaptak ki az Aradtól. Egy hete, február 1-jén Kolozsváron léptek parkettre Dan Calancea tanítványai, és 91–80 arányban maradtak alul a kincses városi egyetemistákkal szemben. Az együttesek az aktuális idényben már háromszor találkoztak: az alapszakaszban előbb 76–43-ra, majd 88–61-re, a középszakasz odavágóján pedig 99–63-ra nyert a SIC.

A Marosvásárhelyi Sirius ellen elért szerdai siker után a Farkas Alpár edzette Kézdivásárhelyi SE ma 18 órától a Konstancai Phoenix vendégeként próbálja begyűjteni a győztesnek járó 2 pontot és megőrizni eddigi veretlen mérlegét a középszakasz B-csoportjában. A mérkőzésen Alexandru Nicolae Bolborici, Alexandru Nicolau, Alexandru Stamate lesznek a játékvezetők. Mint ismeretes a céhes városbéli kék-fehérek sorban verték az Alexandriát (65–51), a Nagyváradi Rookiest (75–50), a Bukaresti Rapidot (79–61), az Agronómia Bukarestet (53–40) és legutóbb a Marosvásárhelyt (75–50). Ez idő alatt a tengerpartiak három diadalt és két vereséget könyveltek el, szerdán pedig az Agronómia otthonában kaptak ki 71–66-ra. Annak ellenére, hogy az alapszakaszt két különböző csoportban játszották végig, a csapatok nem ismeretlenek egymásnak. A Sirius és a KSE a Román Kupa nyolcaddöntőjében találkozott, ahol a KSE mindössze egy ponttal, 116–115-ös összesítéssel (61–58, ill. 58–54) győzte le a tengerpartiakat. A kézdivásárhelyiek 9/0-s mérleggel és 18 ponttal állnak az alsóházi tabella élén, a konstancaiak 6/5-ös mutatóval, 15 ponttal a negyedikek. (tibo)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 693
szavazógép
2020-02-08: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-02-08: Sport - :

Sporttörténelmi mérföldkő előtt a Sepsi OSK (Labdarúgás, 1. Liga)

A legutóbbi négy tétmérkőzésén veretlen Sepsi OSK vasárnap 14.30-tól a Jászvásári Politehnica ellen lép pályára a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli bajnokság 24. fordulójában. A háromszéki csapat a kilencedik, a moldvai együttes a tizenegyedik helyről várja az összecsapást.