Labdarúgás, 1. LigaSporttörténelmi mérföldkő előtt a Sepsi OSK

2020. február 8., szombat, Sport

A legutóbbi négy tétmérkőzésén veretlen Sepsi OSK vasárnap 14.30-tól a Jászvásári Politehnica ellen lép pályára a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli bajnokság 24. fordulójában. A háromszéki csapat a kilencedik, a moldvai együttes a tizenegyedik helyről várja az összecsapást.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

A Sepsi OSK mérföldkőhöz érkezett, vasárnap ugyanis a Jászvásári Politehnica ellen története századik első osztályos mérkőzését játssza. Mint ismert, a piros-fehérek harmadik idényüket töltik az élvonalban, eddigi mérlegük 27 győzelem, 29 döntetlen és 43 vereség. Érdekes találkozóra van kilátás, mivel mindkét csapatnak szükséges a győzelem, főleg az edzőcserén átesett – tavaly decemberben Mihai Teja távozott, idén januárban Mircea Rednic érkezett – moldvai együttesnek, amely eddig 7 ponttal kevesebbet gyűjtött, mint a székelyföldi gárda.

A Sepsi OSK és a Jászvásári Politehnica története során ötször találkozott, a moldvai csapat eddig egyszer sem tudta legyőzni háromszéki ellenfelét, háromszor vereséget szenvedett és kétszer osztozkodtak a pontokon. Legutóbb szeptemberben néztek farkasszemet az együttesek, akkor az odavágóban Juan Passaglia góljára Răzvan Tincu válaszolt. A hazai pálya előnye mellett jó előjel lehet Leo Grozavu csapatának, hogy a Jászvásár az elmúlt tíz mérkőzéséből egyet sem nyert meg, mellesleg vendégként a legutóbbi 5 meccsét elvesztette, idegenbeli mérlege pedig a mostani idényben 1 győzelem, 3 döntetlen és 7 vereség.

„Az idei első hazai mérkőzésünk küszöbén állunk, mindannyian tudjuk, hogy nem lesz könnyű egy olyan csapat ellen, amely a téli szünetben aktív volt az átigazolási piacon, és minőségi játékosokat szerződtetett, bár valószínű, hogy az első fordulóban elért eredmény nem egyezett az elvárásaikkal. A vezetőedzőt nem kell bemutatni, mindenki tudja, hogy Mircea Rednic komoly tapasztalattal rendelkezik, én is tisztelem a munkásságát. Teljes gőzzel készültünk erre a mérkőzésre, hiszen az év első győzelmére hajtunk, bár ez Nagyszebenben is összejöhetett volna, ha figyelmesebbek vagyunk, ám két pontot vesztettünk az első fordulóban” – nyilatkozta Leo Grozavu vezetőedző, majd hozzátette, a korábban sérült játékosok egy része ismét bevethető, és bízik benne, hogy az időjárás kedvező lesz, a szurkolók pedig nagy számban látogatnak ki majd a mérkőzésre. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1555
szavazógép
2020-02-08: Sport - :

Ismét itthon a Sepsi-SIC, idegenben a KSE (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Akárcsak egy hete, a bajnoki címvédő Sepsi-SIC ma is hazai környezetben játssza soros mérkőzését, ellenfele ezúttal a Brassói Olimpia együttese lesz. A Kézdivásárhelyi SE csapata a bukaresti kiszállás után Konstancára látogat, ahol kora este a helybéli Pheonix gárdájával méri össze erejét.
2020-02-08: Kultúra - Csinta Samu:

Mélyfúrás a népi kultúra jelentésrétegeiben (Beszélgetés Gazda Klára néprajzkutatóval)

Szakképzetlen néprajzosként kezdte, mára a szakma elismert személyisége. Gazda Klára úgy tartja, a gyermek jobban ki tudja, ki meri fejezni azt a képes gondolkodásmódot, amely benne rejtőzik valamennyi emberben.