Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kisebb önrészeket fizethet Sepsiszentgyörgy

2020. február 8., szombat, Közélet

Jelentős összegeket takaríthat meg Sepsiszentgyörgy önkormányzata idén, mivel több, pályázatból finanszírozott beruházás esetében is csökkent az önrész – miután a Regionális Operatív Program és a Központi Fejlesztési Régió is tisztázott néhány kérdést az idén januárban. A helyi tanács soros januári és tegnapi rendkívüli ülésén is fogadott el erre vonatkozó határozatot, amely lényegében azt jelenti, hogy több pénz marad más célokra a városkasszában.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A legnagyobb csökkenés az Orbán Balázs utcai óvoda esetében mérhető, ahol az önrész 91,33 százalékról 2 százalékra apad. Azaz majdnem egymillió lej helyett 22 ezer sem hárul a városra, amelynek vezetősége régóta tervezi a régi, leromlott épületben működő 7-es számú óvoda lebontását és új tanintézmény építését. Ugyanígy 2 százalékra csökken az állomási tónak és partjának felújítására fizetendő önrész is, ezúttal 44,41 százalékról. A projekt összértéke 17,7 millió lej, amiből az önkormányzatnak nem egészen 340 ezer lejt kell állnia. Ez a beruházás egyébként már szerződéskötés előtt áll, kivitelezésére két évet szánnak. Szintén a projekt 2 százalékát, azaz közel 24 ezer lejt kell kiutalni a Szépmezőre tervezett sportpályákra is. Ezeknél az összegeknél azonban mindig többet fordít az önkormányzat kitűzött céljainak megvalósítására, hiszen vannak nem megpályázható kiadások is, ezek értéke az óvoda esetében 625 ezer, a szépmezői sportpályák esetében pedig 108 ezer lej fölött van.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1091
szavazógép
2020-02-08: Közélet - Nagy B. Sándor:

Csapatjáték szerelemmel (Házasság hete)

Ez a címe és a központi témája a sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközség szervezésében zajló Házasság hete rendezvénysorozat idei kiadásának, mely február 9-én, vasárnap, a házasság világnapján istentisztelettel kezdődik, a következő vasárnap pedig ugyancsak istentisztelettel zárul. Minden nap 18 órától kezdődnek az elsősorban házastársaknak szóló tevékenységek, mialatt gyermekfelügyelet is lesz, ezúttal olyan foglalkozásokkal, melyek végtermékeit be is mutatják a rendezvénysorozat végén.
2020-02-08: Közélet - :

Korlátozzák a beteglátogatást

Az akut légúti fertőzések számának megnövekedése okán részben korlátozzák a beteglátogatást a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban.