Magyarellenes feliratok jelentek meg Sepsiszentgyörgyön

2020. február 10., hétfő, Sport

Sepsiszentgyörgyön az Egészségügy sétányon az iskolával szembeni kerítésen Magyarországot és a Sepsi OSK labdarúgóklubot gyalázó feliratok jelentek meg.

  • Fotó: Szekeres Attila
    Fotó: Szekeres Attila

A Sepsi OSK szurkolóinak hivatalos Facebook-oldala szombaton hívta fel a figyelmet a feliratokra: ismeretlenek piros festékszóróval fújták fel a Kabd be, Magyarország, Menjetek el és a Kabd be, Sepsi OSK üzeneteket az említett sétányon található szépségszalon oldalsó és hátsó kerítésére. „Elítéljük a gyűlölet, az antiszemitizmus és a xenofóbia minden megnyilvánulását” – olvasható a szurkolók rövid közleménye. Egyelőre nem tudni, mikor jelentek meg a feliratok a Szemerja negyedben, viszont a szurkolók abban bíznak, hogy a közelben lévő térfigyelő kamera segítségével azonosítható a tettes vagy tettesek. A közösségi médiában megjelent bejegyzés nyomán a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság hivatalból gyűlöletkeltés és diszkrimináció gyanújával bűnügyi kivizsgálást indított. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 306
szavazógép
2020-02-09: Sport - Miska Brigitta:

Győzött 100. élvonalbeli mérkőzésén a Sepsi OSK (Labdarúgás, 1. Liga)

Élvonalbeli 28. győzelmét ünnepelhette a Sepsi OSK vasárnap, miután hazai pályán mezőnyfölényben játszva, a 85. percben szerzett találattal diadalmaskodott a Jászvásári Poli felett a 24. fordulóban. A piros-fehérek az idényben kilencedszer fejeztek be mérkőzést kapott gól nélkül.
2020-02-10: Közélet - Iochom István:

Aláírásgyűjtés Gelencén és Ozsdolán (Vincze Loránt Felső-Háromszéken)

Vincze Loránt európai parlamenti képviselő Fejér László Ödön szenátor és Grüman Róbert, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke kíséretében szombat délelőtt Felső-Háromszékre látogatott, ahol Gelencét és Ozsdolát kereste fel azzal a céllal, hogy a két település polgárainak a segítségét kérje a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés támogatására indított aláírásgyűjtéséhez, valamint azért, hogy jelenlétével is segítse az RMDSZ választási kampányát.