Vincze Loránt Felső-HáromszékenAláírásgyűjtés Gelencén és Ozsdolán

2020. február 10., hétfő, Közélet

Vincze Loránt európai parlamenti képviselő Fejér László Ödön szenátor és Grüman Róbert, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke kíséretében szombat délelőtt Felső-Háromszékre látogatott, ahol Gelencét és Ozsdolát kereste fel azzal a céllal, hogy a két település polgárainak a segítségét kérje a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés támogatására indított aláírásgyűjtéséhez, valamint azért, hogy jelenlétével is segítse az RMDSZ választási kampányát.

  • Grüman Róbert, Ilyés Botond és Vincze Loránt Gelencén
    Grüman Róbert, Ilyés Botond és Vincze Loránt Gelencén

Gelencén Vincze Lorántot és kíséretét az önkormányzat tulajdonában levő protokollteremben fogadta Ilyés Botond alpolgármester, az RMDSZ polgármesterjelöltje és zömében fiatalokból álló csapata, akikkel a következő négy esztendőben együtt szeretne dolgozni. Ilyés Botond, az RMDSZ községi szervezetének elnöke és csapata ez idáig már közel kétezer támogató aláírást gyűjtött, és az akciót folytatják. A rövid, kötetlen beszélgetést követően az európai parlamenti képviselő és a kíséretében levő csapat a római katolikus plébániára ment, ahol Bereczi István plébános fogadta őket.

Az európai parlamenti képviselő arról tájékoztatta a település lelki vezetőjét, hogy február 5-én, szerdán bemutatta az Európai Bizottság alelnökének a Minority SafePack európai kisebbségvédelmi kezdeményezés alapján kidolgozott törvénykezdeményezési javaslatot. A plébános az RMDSZ, illetve a megyei tanács segítségét kérte a templom további felújítására, ugyanakkor támogatásáról is biztosította az RMDSZ csapatát. Időközben Vincze Loránt a plébániával szemben levő portára is bekopogott, arra kérve az ott lakó Albert Ilonát, támogassa aláírásával a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezést.

Gelencéről Vincze Loránt Ozsdolára ment, ahol Lukács Attila községi RMDSZ-elnök és polgármesterjelölt fogadta. A községben eddig négyszáz aláírás gyűlt össze. Ozsdolán több portára is betértek, ahol az ott lakók aláírták a támogatói ívet. Jakab-Fancsali Kálmán címzetes esperest, a falu római katolikus plébánosát is felkeresték, aki szintén aláírta a támogatói ívet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 126
szavazógép
2020-02-10: Sport - :

Magyarellenes feliratok jelentek meg Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön az Egészségügy sétányon az iskolával szembeni kerítésen Magyarországot és a Sepsi OSK labdarúgóklubot gyalázó feliratok jelentek meg.
2020-02-10: Elhalálozás - :

Elhalálozás