Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabda, Nemzeti LigaMagabiztos diadal a Brassói Olimpia ellen

2020. február 10., hétfő, Sport

A bajnoki címvédő Sepsi-SIC magabiztos győzelemmel hangolt a Román Kupa négyes döntőjére, miután szombaton végig kézben tartott mérkőzésen 83–64 arányú diadalt aratott a vendég Brassói Olimpia felett a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakasza A-csoportjának 6. fordulójában. Ezzel a sikerrel a zöld-fehérek őrzik hibátlan mérlegüket a pontvadászatban és vezetik a tabellát.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A két csapat közötti harmincadik összecsapást (külön párharcukat a mieink vezetik 29–1-re) a Sepsi-SIC Orbán Nikolettel, Andra Mandachéval, Annemarie Gödri-Părăuval, Chrissy Givens-el és a frissen leigazolt – a szombati mérkőzést dupla duplával záró – Rebecca Tobinnal kezdte, a túloldalon a szerb Biljana Pešovićot nélkülöző brassói gárdánál Camary Williams, Bianca Voica, Teodora Dumitru, Angela Beadle és Nikolina Zubac lépett pályára.

Givens és Tobin kihagyott ziccereivel indult a találkozó, a kosárcsendet pedig utóbbi törte meg, miután nem hibázott a büntetővonalról (2–0). A felelet Beadle-től érkezett, de Tobin és Givens szórta a pontokat, s a 7. percben 10 ponttal vezetett a zöld-fehér mezes hazai csapat (14–4). A folytatásban a vendégektől N. Zubac is beköszönt, majd következett Williams triplája (14–8). A válaszcsapás Givenstől érkezett, aki távolról nem tudott hibázni, majd gyors kosárváltással és 19–11-es eredménynél ért véget az első negyed. A brassóiak újabb tripláját Kristina Topuzović duplája követte (21–14), s az egyre jobban játszó vendégek a 14. percre felzárkóztak három pontra (25–22). Jovana Pašić jókor süllyesztett el két kosarat, a háromszéki bajnokcsapat remek pillanatait pedig a Cenk alattiak 18. percbeli időkérése sem zavarta meg. Ezt követően a szentgyörgyiek hat kosara közé „beszorult” egy olimpiás hármas, a csapatok pedig 44–31-es állásnál vonultak szünetre.

A térfélcsere után sem lankadt Zoran Mikes tanítványainak a játékkedve, remek hazai szereplésüket olykor látványos kosárszerzéssel fűszerezték meg, és a pontosabban célzó lányainknak sikerült tovább növelniük az előnyüket is (64–46). Az utolsó szakaszt Jelena Vučetić kiváló sorozata nyitotta meg (72–46), s Dan Calancea kosarasai csak elvétve tudtak pontozni (74–52). A zárónegyed felénél ismét remekelt Vučetić, ezután pedig pályára léptek a kevesebbet játszók is, ami miatt kissé kiegyenlítődött a küzdelem. A 38. percben hazai time outot jegyezhettünk fel, a véghajrában pedig mindkét együttes szerzett két-két kosarat, a mérkőzés pedig a Sepsi-SIC 83–64-es sikerével ért véget.

A párharc és a mezőny legeredményesebb hazai játékosa Givens volt a maga 21 pontjával, ám Tobin 14 ponttal és 12 lepattanóval, azaz dupla duplával mutatkozott be a Sepsi-SIC csapatában. A vendégektől a 15 pontot szerző Beadle és a 8 leszedett labdáig jutó Williams jeleskedett.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, A-csoport, 6. forduló: Sepsi-SIC–Brassói Olimpia 83–64 (19–11, 25–20, 20–15, 19–18) Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna. Mintegy 700 néző. Vezette: Alexandra Stan, Tudor Crișan, Adela Vilt. Sepsi-SIC: Orbán 2, Mandache 6, Gödri-Părău 6/6, Givens 21/6, Tobin 14–Pašić 11/6, Demeter 4, Cătinean, Mîrne-Nagy, Vučetić 13, Topuzović 4, Kovács 2. Edző: Zoran Mikes. Brassói Olimpia: Williams 11/3, Voica 2, Dumitru, Beadle 15/3, N. Zubac 10/3–Al Ash Hab 11, D. Zubac 12, Brezan, Filip 3/3, Frincu, Pătrașcu. Edző: Dan Calancea.

A megyeszékhelyi csapat legközelebb a február 15–16-án sorra kerülő Román Kupa négyes döntőjében lép pályára, a Sepsi Arénában az elődöntőben pedig a Bukaresti Agronomia lesz az ellenfele.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2460
szavazógép
2020-02-10: Sport - :

Tizenegyet lőtt az MBB (Minifoci)

Az MBB csapata tizenegy szerezett góllal zárta a kézdivásárhelyi öregfiú minifoci-bajnokság 9. fordulóját, amivel simán hozta a Szeklerjobs elleni meccsét.
2020-02-10: Sport - :

Ellenfelére akadt a Kézdivásárhelyi SE (Női kosárlabda)

Ellenfelére akadt a Kézdivásárhelyi SE csapata, és megszakadt az öt mérkőzése tartó veretlenségi sorozata, miután Farkas Alpár tanítványai szombaton 72–47-re kikaptak a Konstancai Phoenix vendégeként a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakasza B-csoportjának 7. fordulójában. A céhes városbeli kék-fehérek ezen kudarc ellenére is vezetik a hétcsapatos csoportjukat.