Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabdaEllenfelére akadt a Kézdivásárhelyi SE

2020. február 10., hétfő, Sport

Ellenfelére akadt a Kézdivásárhelyi SE csapata, és megszakadt az öt mérkőzése tartó veretlenségi sorozata, miután Farkas Alpár tanítványai szombaton 72–47-re kikaptak a Konstancai Phoenix vendégeként a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakasza B-csoportjának 7. fordulójában. A céhes városbeli kék-fehérek ezen kudarc ellenére is vezetik a hétcsapatos csoportjukat.

  • Miska Brigitta felvétele
    Miska Brigitta felvétele

A tengerparti együttesnél Andreea Beldian, Alexandra Vati, Vladinka Erak, Lauren Nicole Brozoski és Donasja Terre Scott került be a kezdő ötösbe, míg ellenük Farkas Alpár Debreczi Iringót, Jade Vegát, Holinka-Miklós Hannát, Ramona Dănălachét és Kaila Mobley-t állította csatasorba. A vendégek 0–4-es sorozatával rajtolt a találkozó, ám kétpercnyi játék után a konstancaiaknak sikerült felzárkózniuk (3–4). Jade kétpontosára Beldian felelt egy duplával, majd többszöri kosárváltás után az 5. percben 9–9-es állás volt olvasható a házigazdák eredményjelző tábláján. Innen a Phoenix játékosai vették át a kezdeményezést, és 18–12-vel ért véget az első negyed. A következő játékrész első két percében nem született kosár, ám Erak kettősére Holinka-Miklós egy triplával válaszolt (20–15). A folytatásban egyre jobban játszott Carmin Artemie Popa csapata, amely végül tízpontos vezetésnél vonult öltözőbe (32–22).

A nagyszünet után sem változott sokat a KSE teljesítménye, s Mobley-ék nem találták ellenszerét a jó napot kifogó Konstanca játékára. A céhes városbeliek kosarára kosárral feleltek a házigazdák, akik kihasználva a háromszékiek minden egyes hibáját, a 28. percre 21 pontos előnyt dobáltak össze maguknak (51–30). A harmadik negyed vége a mieinkről szólt, ám így sem volt elkerülhetetlen a KSE első középszakaszbeli veresége (51–33). Az utolsó játékrészben sem tudtak jobb teljesítménnyel előrukkolni a kézdivásárhelyi lányok, akik már csak futottak az eredmény után, és a 34. percben 26 pontos volt a hátrányuk. Olykor megvillant Vega és Debreczi, de ezek a megmozdulások csak arra voltak jók, hogy csapatunk ne fusson bele egy jóval nagyobb pofonba. A vége 72–47 lett a Konstancai Phoenix javára, amely 25 pontos diadallal vágott vissza a KSE-nek azért, hogy kiejtette őt a Román Kupából.

A mérkőzés legjobbja a hazaiak közül került ki, hiszen Brozoski 29 ponttal zárt, tőlünk Vega 22 pontot jegyezett, Mobley pedig 12 ponttal és lepattanóval dupla duplát ért el.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, B-csoport, 7. forduló: Konstancai Phoenix–Kézdivásárhelyi SE 72–47 (18–12, 14–10, 19–11, 21–14) Konstanca, városi sportcsarnok. Mintegy 100 néző. Vezette: Alexandru Nicolae Bolborici, Alexandru Nicolau, Alexandru Stamate. Konstanca: Beldian 6/3, Vati 2, Erak 23, Brozoski 29/12, Scott 4–Marcu 2, Mititelu 2, Dragoș, Florea, Geleriu, Matijević 4. Edző: Carmin Artemie Popa. KSE: Debreczi 5, Vega 22/6, Holinka-Miklós 6/6, Dănă­lache, Mobley 12–Bitai, Domokos 2, Kozman, Kászoni, Czimbalmos. Edző: Farkas Alpár.

A Kézdivásárhelyi SE számára is a Román Kupa négyes döntőjében sorra kerülő párharc lesz a következő mérkőzés, amelyen az Aradi FCC ellen próbálja kiharcolni a fináléba jutást. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2459
szavazógép
2020-02-10: Sport - Tibodi Ferenc:

Magabiztos diadal a Brassói Olimpia ellen (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A bajnoki címvédő Sepsi-SIC magabiztos győzelemmel hangolt a Román Kupa négyes döntőjére, miután szombaton végig kézben tartott mérkőzésen 83–64 arányú diadalt aratott a vendég Brassói Olimpia felett a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakasza A-csoportjának 6. fordulójában. Ezzel a sikerrel a zöld-fehérek őrzik hibátlan mérlegüket a pontvadászatban és vezetik a tabellát.
2020-02-10: Sport - :

Székely derbi a negyeddöntőért (Teremlabdarúgás, Román Kupa)

A céhes városbeli KSE Futsal együttese ma 18 órától a Székelykeresztúri Egyesülés csapatával találkozik a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjének mai játéknapján.