Szolidarizálást kér az ozsdolai közbirtokosság

2020. február 10., hétfő, Közélet

A román állam által az ozsdolai Láros Közbirtokosság ellen indított per harmadik alapfokú tárgyalását február 11-én 9 órára tűzték napirendre a kézdivásárhelyi bíróságon.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Pál István közbirtokossági elnök elmondta: „ma tőlünk akarják elvenni az erdőt, holnap mások követ­kez(het)nek. Az lenne a kérésünk, a felhívásunk, hogy a székelyföldi közbirtokosságok, a mágánerdő- és földtulajdonosok szolidarizáljanak velünk, és képviselőik vegyenek részt a keddi, illetve a soron következő tárgyalásokon.” „Minket a román állam a pénzügyminisztériumon keresztül megtámadott mondvacsinált bizonyítékokkal, és ha netalán elverik rajtunk a port, visszaállamosítanak közel háromezer hektár erdőt, ami precedenst teremt, és folytatódni fog a visszaállamosítás. A lövétei közbirtokosság ellen is pert indítottak. Képviselőik nemrég Ozsdolán jártak tájékozódni. Ígéretük szerint részt fognak venni a február 11-i tárgyaláson, és a csíkszeredai főkonzulátás egyik konzulja is jelen lesz a tárgyalóteremben” – mondotta Pál István.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2662
szavazógép
2020-02-10: Máról holnapra - Nagy D. István:

Az örök bűnbakok

Elkeserítő, de egyáltalán nem meglepő képet fest a romániai magyar közösség helyzetéről a sepsiszentgyörgyi székhelyű Mikó Imre Jogvédő Szolgálat 2019-es tevékenységi összesítője.
2020-02-10: Közélet - Iochom István:

Biztos indulók és bizonytalanságok (Felső-Háromszék)

Egyelőre nem nyilvánosan, de Felső-Háromszéken is készülődnek a választási kampányra. Az RMDSZ majd minden községben nevesítette már polgármesterjelöltjeit, de olyan község is akad, ahol mozgóurnás előválasztást tartanak azt eldöntendő, ki indulhat a szövetség jelöltjeként a választásokon. Kézdiszéken Gelence kivételével az összes települést, a céhes várost is beleértve, RMDSZ-es polgármesterek irányítják.