Elkapták a cserbenhagyót

2020. február 11., kedd, Közélet

Őrizetbe vette a kézdivásárhelyi rendőrség azt a 23 éves fiatalembert, aki még január 31-én gépkocsijával elütött egy 37 éves férfit a Gyárak utcai gyalogátjárón, majd elhajtott a baleset helyszínéről.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A súlyosan sérült áldozat a kiszálló rendőröknek nem tudott elegendő információval szolgálni sem a járműről, sem vezetőjéről, ezért nyomozás indult az ügyben. Ennek nyomán sikerült megtalálni a vétkest, akit előzetes letartóztatásba helyeztek, illetve kérelmezték a vizsgálati fogság elrendelését. A fiatalember ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés, cserbenhagyás, valamint baleset nyomainak eltüntetésére irányuló kísérlet gyanújával indítottak eljárást. (ndi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 205
szavazógép
2020-02-12: Pénz, piac, vállalkozás - Nagy D. István:

Bevásárlóközpont a város határában (Sepsi Value Centre)

A tisztességes helyi vállalkozásoknak továbbra is meglesz a piacuk, főképp, ha mást képesek nyújtani, mint az épülő sepsiszentgyörgyi bevásárlóközpontba költöző nemzetközi vagy belföldi üzletláncok – véli Nemes Zoltán, a Sepsi Value Centre-t építő Prime Kapital regionális képviselője. Ugyanakkor arra bátorítja a helyi cégeket, tájékozódjanak arról, hogy a csoport által az ország hasonló méretű és vásárlóerővel rendelkező városaiban kialakított létesítményei hogyan befolyásolták a piacot. Nemes Zoltán lapunknak megerősítette, mely szolgáltatók érkeznek biztosan a tervek szerint kapuit már ősszel megnyitó központba.
2020-02-12: Pénz, piac, vállalkozás - :

Előtérben a technológiai fejlesztések (Ipar 4.0)

Az ipari termelés területén zajló technológiai forradalom (digitalizált termelési láncok, robotika, automatizáció, az ember és a gépek együttműködésére épülő „kiber-fizikai rendszerek” stb.), vagyis az IPAR 4.0 elnevezéssel illetett ágazat idén eléri az 55 milliárd lejes forgalmat Romániában. A Frames és az Ipari Akadémia szakemberei szerint ez több mint kétszerese a tíz évvel ezelőtti szintnek.