Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Koronavírus és az olajkereslet

2020. február 12., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Londoni iparági elemzők várakozása szerint az új koronavírus okozta járvány negatív keresleti hatásai miatt idén és jövőre is érzékelhetően alacsonyabb lesz az átlagos olajár az eddig várt szinteknél.

  • Fotó: Paraméter
    Fotó: Paraméter

Az egyik legnagyobb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, az Oxford Economics 200 ezer hordóval 900 ezer hordóra csökkentette a várható napi globális olajkeresletre vonatkozó becslését. A ház szerint a globális alaptípusnak tekintett Brent hordónkénti ára 2020-ban átlagosan 62,40 dollár, jövőre 65 dollár lesz, 3,1, illetve 1,6 dollárral alacsonyabb az eddigi előrejelzésben szereplő árfolyamnál.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2159
szavazógép
2020-02-12: Pénz, piac, vállalkozás - :

Kötelező devizatartalék

A Román Nemzeti Bank két százalékponttal 6 százalékra mérsékelte a kereskedelmi bankok kötelező devizatartalék-rátáját, az alapkamat ugyanakkor nem változott.
2020-02-12: Magazin - Nagy B. Sándor:

Kommunisták és vámpírok

Sepsiszentgyörgyön is megtartották a Drakulics elvtárs című magyar vígjáték hivatalos bemutatóját vasárnap este a Művész moziban. A vetítés után jó hangulatú közönségtalálkozón vehettek részt az érdeklődők, ahol Bodzsár Márk, a film rendezője, forgatókönyvírója és Walters Lili, a női főszereplő mesélt az egyre nagyobb nézettségnek örvendő alkotás ötletéről, forgatásának körülményeiről, fogadtatásáról és a filmmel kapcsolatos személyes élményeikről.