Érvénytelen papírokkal autózott

2020. február 12., szerda, Közélet

Érvénytelen jogosítvánnyal vezetőt csíptek el a rendőrök hétfőn Sepsiszentgyörgyön. A 28 éves férfi gépkocsiját az Olt utcában állították meg rutinellenőrzésre a hatóság emberei.

  • Fotó: Capital.ro
    Fotó: Capital.ro

Ekkor derült ki, hogy a sofőr nem rendelkezik a román hatóságok által kibocsátott gépkocsivezetői jogosítvánnyal, az által felmutatott irat pedig egy Nagy-Britanniában kiállított időszakos jogosítvány, amely az Egyesült Királyság határain kívül nem érvényes. A férfi ellen eljárást indítottak. Egyébként a hétvégén sem volt hiány érvényes papírok nélkül autózókból a háromszéki utakon. A közlekedésrendészet öt személy ellen indított eljárást, akik Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Baróton, Bodzafordulón és Árapatakon botlottak a rend őreibe. A megyeszékhelyi vétkes balesetet is okozott. (ndi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 209
szavazógép
2020-02-12: Közélet - :

Dezső Vencel nem jelölteti magát

Hétfői lapszámunkban a Biztos indulók és bizonytalanságok című, a kézdiszéki  polgármesterjelöltekről szóló tudósításunkban többek között arról is írtunk, hogy néppárti források szerint az Erdélyi Magyar Szövetség kézdivásárhelyi polgármesterjelöltje Dezső Vencel fizikatanár, az Apor Péter Szakközépiskola igazgatója lesz.
2020-02-12: Riport - Bokor Gábor:

Nehéz helyzetben a közbirtokosságok, magánerdészetek

Az erdészeket ért tragikus események, az atrocitások, fenyegetések, szidalmazások, bántalmazások, gyilkosságig elmenő testi sértések tették sürgőssé az erdészeti személyzet státustörvényének kidolgozását és életbe léptetését – erre tavaly decemberben került sor. A jogszabály az erdészeti személyzet kötelezettségei mellett egy sor jogot is rögzít. A törvénykezők azonban a jogokat számos anyagi juttatáshoz kötötték, ezek biztosítását pedig az erdészetekre hárították, vagyis közvetve az erdőtulajdonosok nyakába varrták anélkül, hogy megvizsgálták volna ezek gazdasági hatását. Mindez rendkívül nehéz helyzetbe hozza a közbirtokosságokat, magánerdészeteket, és akár burkolt államosításhoz is vezethet.