Egyedülálló kereskedelmi egyezmény

2020. február 12., szerda, Világfigyelő

Az Európai Unió egyedülálló kereskedelmi egyezményt ajánl a briteknek – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke tegnap az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

  • Fotó: irishtimes.com
    Fotó: irishtimes.com

A Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságával kialakítandó új partnerségről szóló vitában a bizottsági elnök elmondta, hogy a Londonnal kötendő kereskedelmi szerződéssel kapcsolatos tárgyalások „a legnagyobb ambícióval” kezdődnek meg. Von der Leyen üdvözölte Boris Johnson brit miniszterelnök február elején Greenwichben tett kijelentését, miszerint az Egyesült Királyság „a szabadkereskedelem globális védelmezője” lesz. A brüsszeli bizottság elnöke szerint a jelenlegi nemzetközi kereskedelmi rendszert egyre több kihívás éri, így újabb partnerek csatlakozása ellenállóbbá és igazságosabbá teheti.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 239
szavazógép
2020-02-12: Világfigyelő - :

Magyarországi diákok a Kárpát-medencében

Elérhetővé váltak a magyarországi iskoláknak a külhoni osztálykirándulásokat finanszírozó Határtalanul! program következő tanévének pályázati kiírásai – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára tegnap Budapesten.
2020-02-12: Világfigyelő - :

A NATO-hoz csatlakozna Észak-Macedónia

Ratifikálta a NATO-csatlakozásról szóló egyezményt az észak-macedóniai parlament tegnap, a protokoll azonban csak azt követően lép életbe, hogy a spanyol parlament is – várhatóan márciusban – megszavazza a becikkelyezést.