A NATO-hoz csatlakozna Észak-Macedónia

2020. február 12., szerda, Világfigyelő

Ratifikálta a NATO-csatlakozásról szóló egyezményt az észak-macedóniai parlament tegnap, a protokoll azonban csak azt követően lép életbe, hogy a spanyol parlament is – várhatóan márciusban – megszavazza a becikkelyezést.

  • Fotó: euronews.com
    Fotó: euronews.com

A 120 tagú parlament mind a 114 jelen lévő tagja igennel szavazott az egyezmény ratifikációjára. A voksolás után felvonták a NATO zászlaját a parlament épülete előtt. A 29 NATO-tagország közül csak Spanyolország nem szavazta még meg Észak-Macedónia felvételét az Észak-atlanti Szerződés Szervezetébe. Ha a madridi törvényhozás is támogatja Szkopje felvételét, akkor Észak-Macedónia lesz a NATO 30. tagállama. Észak-Macedónia és a NATO egy évvel ezelőtt írta alá a csatlakozási jegyzőkönyvet, amely lehetővé teszi, hogy Észak-Macedónia a katonai szövetség tagja legyen.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 288
szavazógép
2020-02-12: Világfigyelő - :

Egyedülálló kereskedelmi egyezmény

Az Európai Unió egyedülálló kereskedelmi egyezményt ajánl a briteknek – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke tegnap az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.
2020-02-12: Világfigyelő - :

Letartóztatott késelő Budapesten

A bíróság letartóztatta azt a 26 éves brit-amerikai állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy francia férfit Budapesten. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi – aki magyar állampolgársággal is rendelkezik – azt állítja, hogy bipoláris zavarban szenved.