Letartóztatott késelő Budapesten

2020. február 12., szerda, Világfigyelő

A bíróság letartóztatta azt a 26 éves brit-amerikai állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy francia férfit Budapesten. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi – aki magyar állampolgársággal is rendelkezik – azt állítja, hogy bipoláris zavarban szenved.

  • Fotó: 444.hu
    Fotó: 444.hu

A Fővárosi Főügyészség tegnapi közleményében azt írta: a brit-amerikai férfi február 8-án a kora reggeli órákban az V. kerületi Ferenczy István utcában – minden előzmény nélkül – egy késsel mellkason szúrt egy francia férfit, aki emiatt életét vesztette.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 288
szavazógép
2020-02-12: Világfigyelő - :

A NATO-hoz csatlakozna Észak-Macedónia

Ratifikálta a NATO-csatlakozásról szóló egyezményt az észak-macedóniai parlament tegnap, a protokoll azonban csak azt követően lép életbe, hogy a spanyol parlament is – várhatóan márciusban – megszavazza a becikkelyezést.
2020-02-13: Történelmünk - Szekeres Attila:

Magyar történelmi zászlók

Magyar történelmi zászlók rekonstrukciói tekinthetők meg a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban március 1-jéig. A magyar hadi múlt Erdélyhez leginkább kötődő tizenhárom zászlótípusa a budapesti Magyarság Háza adományaként a zabolai Csángó Néprajzi Múzeum gyűjteményét gyarapítja. Történelmünk rovatunkban ezek közül mutatjuk be a legjellegzetesebbeket. A zászlók zömének egyfajta leírása megtalálható a nemzetijelkepek.hu honlapon, ám a bemutatást kiegészítve, magyarázattal ellátva, szükség esetén korrigálva közöljük.