Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ingyenes telekkönyvezés CsernátonbanFeldolgozzák az adatokat

2020. február 13., csütörtök, Közélet

Mint már hírül adtuk, egy sikeres pályázatnak köszönhetően megyénkben két községet – Csernátont és Málnást – teljesen ingyen telekkönyveznek (a bennvalók mellett az erdőket, legelőket, közterületeket, utakat is). A hatalmas munkát – Csernáton közigazgatási területéhez például 11 461 hektár tartozik – a licitet megnyerő bukaresti Topo Exim cég szakemberei végezték el. A munkálat a bennvalók felmérésével kezdődött, majd adatgyűjtéssel folytatódott.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Varga Elemér, Csernáton Polgármesteri Hivatalának szakembere arról tájékoztatott, hogy jelenleg a begyűjtött adatok feldolgozása zajlik, a kataszteri térképek 99 százalékban már rendben vannak, most a bennvalókkal dolgoznak, ami sokkal több munkával jár, hiszen számos esetben nincsenek rendben a használati jogot vagy a tulajdonjogot igazoló iratok. Varga Elemér abban reménykedik, hogy tavasz végére, nyár elejére befejezik a munkát. A kivitelező cégnek ki kell függesztenie az eredményeket, azt követően hatvan napig még mindig lesz lehetőség javításra – hangsúlyozta a szakember. Hozzátette: aki úgy látja, hogy a felmérés nem fedi a valóságot, iktathatja panaszát, amit a kataszteri hivatal felülbírál és ha az illető panasza jogos, akkor elvégzik a szükséges javításokat. A fellebbezések orvoslása után a kataszteri hivatal megkezdi a telekkönyvek rendezését, a régiek a levéltárba kerülnek, és teljesen új telekkönyveket állítanak ki új számokkal.

Aki még nem jelentkezett a községháza melletti turisztikai irodában – ha valaki nem lakik Csernátonban, illetve nincs tudomása a telekkönyvezési folyamatról – februárban még megteheti, legkésőbb március elejéig bemutathatja az igazoló iratokat. Remélhetőleg az év végéig már új telekkönyvek lesznek Csernátonban – mondotta Varga Elemér.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2321
szavazógép
2020-02-12: Közélet - Fekete Réka:

Négy osztályban hétfőig nem tanítanak (Székely Mikó Kollégium)

A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium három negyedik és egy hetedik osztályában a diákok 30–40 százaléka betegség miatt hiányzott az elmúlt napokban, ezért a megyei közegészségügyi igazgatóság ezekben az osztályokban hétfőig oktatási szünetet rendelt el.
2020-02-13: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Tíz év, tizenöt miniszterelnök

Amióta Orbán Viktor másodszor lett Magyarország miniszterelnöke, Romániában 15 kormányfő követte egymást, a romániai Orban pedig bukása után jelenleg is csak korlátozott hatáskörrel, ügyvivő miniszterelnökként dolgozhat. És ez még nem minden. Mert miközben másodszor kapott kormányalakítási megbízást Klaus Iohannis államelnöktől, naphosszat egyeztet, tárgyal, gőzerővel dolgozik azon, nehogy megválasszák.