Tenisz, Fed-KupaA franciák és az oroszok ellen

2020. február 13., csütörtök, Sport

A címvédő francia, illetve az orosz csapat lesz a magyar női teniszválogatott ellenfele a Fed-kupa döntőjében, amelyre április 14. és 19. között kerül sor Budapesten.

  • Fotó: Koncz György
    Fotó: Koncz György

Az már a keddi sorsolás előtt eldőlt, hogy Belgiummal, Svájccal és Szlovákiával biztosan nem találkoznak a házigazdák a csoportmérkőzések során, mivel ez a három csapat a Fed-kupa-ranglista alapján egy kalapba került a magyarokkal. Így az volt a kérdés, hogy a francia–ausztrál–amerikai–cseh, illetve a fehér­orosz–német–orosz–spanyol négyesből melyik együtteseket kapják Babos Tímeáék.

A Papp László Sportarénában sorra kerülő 12 csapatos fináléban – amelynek jövőre és 2022-ben is Budapest ad otthont – az amerikai, a fehérorosz, a svájci, az orosz, a német, a belga, a szlovák és a spanyol gárda a kvalifikációból továbbjutva, a magyarok a rendező jogán, az ausztrálok és a franciák tavalyi döntősként, a csehek pedig szabadkártyával vehetnek részt. A négy csoportgyőztes jut be az elődöntőbe, a párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak majd. A szövetségi kapitányoknak tíz nappal a torna előtt kell leadniuk a csapatnévsort. Az ebben a formában idén bemutatkozó döntő összdíjazása 18 millió dollár, melyből 12-t a játékosok kapnak, 6 pedig a szövetségeknek jut.

A Fed-kupa-döntő csoportjai: * A-csoport: Magyarország, Franciaország, Oroszország * B-csoport: Ausztrália, Fehéroroszország, Belgium * C-csoport: Egyesült Államok, Spanyolország, Szlovákia * D-csoport: Csehország, Németország, Svájc.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1811
szavazógép
2020-02-13: Sport - :

A könnyebbik csoportba kerültek a magyar lányok (Vízilabda)

A legutóbbi Európa-bajnokságon hatodik görögökkel, az izraeliekkel, az új-zélandiakkal és egy ázsiai csapattal lesz egy csoportban a magyar női vízilabda-válogatott a márciusi trieszti olimpiai selejtezőn, amely az utolsó kvótaszerző torna.
2020-02-13: Sport - :

Elhalasztják a Kínai Nagydíjat (Forma–1)

Hivatalossá vált, hogy nem rendezik meg a Forma–1-es világbajnokság idei Kínai Nagydíját, miután a sportágat irányító Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hivatalos honlapján kiadott közleményében bejelentette: a verseny szervezőivel együtt arra a döntésre jutottak, hogy a Kínában kitört koronavírus-járvány miatt elhalasztják a versenyt.