VízilabdaA könnyebbik csoportba kerültek a magyar lányok

2020. február 13., csütörtök, Sport

A legutóbbi Európa-bajnokságon hatodik görögökkel, az izraeliekkel, az új-zélandiakkal és egy ázsiai csapattal lesz egy csoportban a magyar női vízilabda-válogatott a márciusi trieszti olimpiai selejtezőn, amely az utolsó kvótaszerző torna.

  • Fotó: MTI / Czagány Balázs
    Fotó: MTI / Czagány Balázs

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség székházában kedden tartották meg a sorsolást. A másik csoportban a hollandok és az olaszok számítanak a két legerősebb csapatnak, ott a francia és a szlovák, valamint egy ázsiai válogatott szerepel még. Az, hogy melyik ázsiai csapatok utaznak a tornára, még nem dőlt el, a koronavírus miatt ugyanis tisztázatlan a kontinens olimpiai selejtező tornájának sorsa. Mivel az afrikai kontinens legjobbja, a Dél-afrikai Köztársaság jelezte, hogy vállalja a tokiói szereplést, a trieszti tornáról csak a két döntős szerez kvótát.

A selejtezőt március 8. és 15. között rendezik meg, a csoportküzdelmek után a negyeddöntőkkel folytatódik a viadal.

A csoportbeosztás: * A-csoport: Hollandia, Franciaország, Olaszország, Ázsia 2, Szlovákia * B-csoport: Görögország, Magyarország, Izrael, Új-Zéland, Ázsia 1.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1809
szavazógép
2020-02-13: Sport - :

Sportnap a Szabó Kati Sportcsarnokban (160 éves a Székely Mikó Kollégium)

A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium fennállásának 160. évét ünneplő eseménysorozat zárómomentumaként február 15-én, szombaton sportnapra kerül sor a Szabó Kati Sportcsarnokban, amelyen az iskola jelenlegi tanulói különböző sportágakban – labdarúgás, kosárlabda és kézilabda – mérik össze tudásukat a tanintézmény véndiákjaival.
2020-02-13: Sport - :

A franciák és az oroszok ellen (Tenisz, Fed-Kupa)

A címvédő francia, illetve az orosz csapat lesz a magyar női teniszválogatott ellenfele a Fed-kupa döntőjében, amelyre április 14. és 19. között kerül sor Budapesten.