Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Jövőre mindenkit megszámolnak

2020. február 13., csütörtök, Belföld

Népszámlálást szerveznek a jövő évben. A tegnap a Hivatalos Közlönyben megjelent, február 4-én elfogadott sürgősség kormányrendelet értelmében a cenzust szakaszosan, július és november között bonyolítják le.

  • Forrás: radioresita.ro
    Forrás: radioresita.ro

A népszámlálás célja, hogy hivatalos statisztikákkal szolgáljon a lakosság számát és területi eloszlását, demográfiai és társadalmi-gazdasági szerkezetét, a háztartásokra vonatkozó adatokat, valamint a lakásalapot illetően, felmérje a lakhatási körülményeket és az épületek állagát, amelyekben a lakások találhatók. Romániában legutóbb tíz évvel ezelőtt szerveztek népszámlálást.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2459
szavazógép
2020-02-13: Belföld - :

Lezárták a tartozásdossziét (Klaus Iohannis házai)

A legfőbb ügyészség lezárta az eljárást abban az ügyben, amelyben Klaus Iohannis államfő családját egy hírportál állítása nyomán azzal gyanúsították, hogy egy törvénytelenül megszerzett ingatlan bérbeadása miatt több mint 300 ezer euróval tartozik az államnak, és megtagadja az összeg kifizetését.
2020-02-13: Belföld - :

Hatályban marad a 114-es rendelet

Alaptörvénybe ütközőnek ítélte tegnap az alkotmánybíróság a 2018/114-es sürgősségi kormányrendelet módosításainak parlamenti felelősségvállalással való elfogadását.