Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Klaus Iohannis házaiLezárták a tartozásdossziét

2020. február 13., csütörtök, Belföld

A legfőbb ügyészség lezárta az eljárást abban az ügyben, amelyben Klaus Iohannis államfő családját egy hírportál állítása nyomán azzal gyanúsították, hogy egy törvénytelenül megszerzett ingatlan bérbeadása miatt több mint 300 ezer euróval tartozik az államnak, és megtagadja az összeg kifizetését.

  • Forrás: g4media
    Forrás: g4media

Az ügyészek tájékoztatása szerint az ügyiratcsomót azzal az indokkal, hogy a feltételezett tetteket már más dossziék kapcsán kivizsgálták, lezárták. A feljelentő a Răzvan Savaliuc újságíró által képviselt Jurindex Media Kft. volt, amely a Lumeajustitiei.ro portált is működteti. A feljelentés Klaus Iohannis államfő, felesége, Carmen Iohannis, illetve Radu Gabriel Bucşă közjegyző ellen irányult, akiket többek között hivatali visszaéléssel, okirat-hamisítással, pénzmosással és szervezett bűnözői csoport létrehozásával gyanúsítottak. A feljelentés szerint a Iohannis család nem fizetett vissza az államnak 320 ezer eurót, amelyet egy olyan nagyszebeni ingatlan bérbeadásából kapott, amelynek törvénytelen módon jutott a birtokába. 2015-ben a brassói táblabíróság jogerős ítélettel megsemmisítette egy Klaus Iohannis által birtokolt nagyszebeni ingatlan adásvételi szerződését. A bírák azzal érveltek, hogy a Iohannis által vásárolt ingatlan az állam tulajdona, mivel a volt tulajdonosnak egyetlen törvényes örököse sem volt. A feljelentést eredetileg a korrupcióellenes ügyészséghez nyújtották be, ám az elhárította az illetékességet, így a gyulafehérvári ítélőtáblához, utóbb pedig a legfőbb ügyészségre került. Carmen Iohannist, az államfő feleségét 2019 februárjában hallgatták ki ebben az ügyben.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2381
szavazógép
2020-02-13: Belföld - :

Fizethet a magyarellenes műsorvezető

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panaszai alapján három ügyben is elmarasztalta az Országos Diszkriminációellenes Tanács Radu Banciu műsorvezetőt. A magyarellenes hangvételű, a helyi közösség és a magyar politikum ellen uszító műsorokat tavaly február és április között sugározta a B1 hírtelevízió.
2020-02-13: Belföld - :

Jövőre mindenkit megszámolnak

Népszámlálást szerveznek a jövő évben. A tegnap a Hivatalos Közlönyben megjelent, február 4-én elfogadott sürgősség kormányrendelet értelmében a cenzust szakaszosan, július és november között bonyolítják le.