Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megvonta Salvini mentelmi jogát a szenátus

2020. február 13., csütörtök, Világfigyelő

Az olasz kormánytöbbség megszavazta a volt belügyminiszter, Matteo Salvini, az ellenzéki Liga és a jobbközép koalíció vezetője mentelmi jogának megvonását a római felsőházban kedden tartott voksoláson.

Salvini bejelentette, hogy készen áll bíróság elé állni az olaszországi határok védelméért. A kormánypárt Öt Csillag Mozgalom (M5S), a Demokrata Párt (PD), az Élő Olaszország (IV) és a többi kisebb baloldali párt korábbi bejelentéseik szerint Matteo Salvini mentelmi jogának megvonására szavaztak. Az olasz parti őrség Gre­goretti nevű hajója fedélzetén érkezett 131 migráns tavaly július végén csak azután kapott engedélyt a partraszállásra, hogy más EU-tagállamok vállalták befogadásukat. Az ügyészség szerint Salvini „túszul ejtette” a migránsokat, korlátozva személyi szabadságukat, hivatali hatalmával visszaélve, nemzetközi egyezményeket sértett meg. Matteo Salvini felszólalásában kijelentette, hogy belügyminiszterként, olaszként és emberként is Olaszország határvédelmét és biztonságát tartotta elsődlegesnek. Hangsúlyozta, hogy a baloldali kormánytöbbség bírósági üggyel akarja őt politikailag ellehetetleníteni.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2269
szavazógép
2020-02-13: Világfigyelő - :

Uniós intés Romániának (Környezetvédelem és fakitermelés)

A környezetvédelem és erdőgazdálkodás területén is megrótta Romániát az Európai Bizottság (EB). A brüsszeli testület két felszólító levelet is küldött Bukarestnek, azt szorgalmazva, hogy az ország megfelelően hajtsa végre az uniós fa- és fatermékpiaci rendeletet, amely tiltja, hogy a faipari vállalatok illegálisan kitermelt rönkökből előállított termékeket gyártsanak és hozzanak forgalomba az uniós piacon.
2020-02-13: Belföld - :

A levéltári titkosítás és az ellentmondásos ítéletek is akadályozzák az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatását

Egyes titkosított levéltári anyagok hozzáférhetetlensége és a bíróságok ellentmondásos ítéletei is akadályozzák Romániában a huszadik században elkobzott egyházi vagyon visszaszolgáltatását – állapították meg annak a konferenciának az előadói, amelyet a rendszerváltozás évfordulója előtt tisztelgő 30 éve szabadon emlékév keretében rendeztek Bukarestben a romániai egyházi ingatlanok tulajdonviszonyainak változásáról.