Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2020. február 20., csütörtök, Mi, hol, mikor?

Előadások Sepsiszentgyörgyön
IRODALOMTÖRTÉNETI ELŐADÁS. Dr. Reisinger János művészet- és irodalomtörténész Világszem sorozatának idei első előadására kerül sor ma 18 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében.

A magyar költészet fontos vetületeire és alkotóira reflektáló, versmondással, verselemzésekkel tarkított előadás címe: Magyar költők a hitről – Arany János, Tompa Mihály, Ady Endre, Reményik Sándor és Pilinszky János verseivel.
SZAKMAI ELŐADÁS A RÁKRÓL. Harcban a rákkal: testi és lelki kezelési lehetőségek címmel szakmai előadást tart betegeknek ma 17 órától a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében dr. Kerestély Péter általános orvos, tanár és a magyarországi dr. Kovács Levente Kálmán parapszichológus és kineziológus oktató. Házigazda: Grubisics Levente, a Sepsi Rádió igazgatója. A belépés ingyenes.
KULTURÁLIS ELŐADÁS. A Balassi Intézet, Magyarország Kulturális Központja szervezésében dr. Sirató Ildikó, az Országos Széchényi Könyvtár Színháztörténeti Tárának vezetője pénteken 17 órától Finn és észt kulturális kapcsolatok címmel tart előadást Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében.

Könyvbemutató
KISGYÖRGY ZOLTÁN Alsó-Háromszék – Sepsiszék, Oltfej és Bodzavidék című könyvét, amely a baróti Tortoma Könyvkiadó és a sepsiszentgyörgyi Kún Kocsárd Egyesület közös kiadásában jelent meg, ma 18 órától Kőröspatakon az unitárius gyülekezeti teremben mutatják be. A könyvet méltatja és a szerzővel beszélget Pildner József őslénykutató, turisztikai vállalkozó.
VERESS DÁNIEL Vékára tett mécses című könyvének bemutatására a sepsiszentgyörgyi LibriM Könyvudvarban pénteken 18 órától kerül sor Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ szervezésében. Az eseményen jelen lesz Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke; a kötetből felolvas Nemes Levente színész, nyugalmazott színházigazgató, a könyvet méltatja Kiss Jenő nyugalmazott könyvtárigazgató.

Színház
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház ma 19 órától Ivan Viripajev Illúziók című darabját játssza a kamarateremben (rendező: Pálffy Tibor).
GRUPPEN HECC. Ma jó a medvem című kabaréját pénteken 17 és 20 órától játssza a marosvásárhelyi társulat Sepsiszentgyörgyön a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. Belépő: 35 lej. * Kovásznán február 23-án, vasárnap 20 órától a Művelődési Központban lépnek fel.
UDVARTÉR TEÁTRUM. A kézdivásárhelyi színház Ünnep című előadását a Vigadó nagytermi stúdiójában ma 19 órától a Toldi-bérleteseknek, pénteken 13 órától (diákoknak) és 19 órától (szabadelőadáson) adja elő (jegyár: 15 és 20 lej).
M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház február 22-én, szombaton 19 órától a Háromszék Táncstúdióban a Lift című produkciót játssza (rendező: Fehér Ferenc).

Zene
LECKEHANGVERSENY. A 2019/2020-as leckehangverseny negyedik sepsiszentgyörgyi előadására pénteken 10 és 12 órától kerül sor a Tamási Áron Színházban. A Csíki Kamarazenekar előadásában elhangzik Szergej Prokofjev Péter és a farkas című műve. Narrátor a zenekar tagja, Adorján Csaba.
HANGVERSENYÉVAD. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében pénteken 19 órától a hangverseny­évad következő előadásán a Brassói Filharmónia tart koncertet. Különleges előadásra nyílik alkalom, hiszen idén ünnepeljük Beethoven születésének 250. évfordulóját, a zenekar ennek tiszteletére állította össze repertoárját a zeneszerző műveiből. Műsoron: Coriolan-nyitány, F-dúr románc hegedűre és zenekarra, 12 kontratánc (válogatás), VII., A-dúr szimfónia.
JEGYEK-BÉRLETEK. A leckehangversenyre a belépő 6 lej. A hangversenyévadra bérletek is válthatók, a teljes árú bérlet 130, a kedvezményes 70 lejbe kerül. A rendezvénysorozat egy-egy koncertjére a teljes árú jegy 30, a kedvezményes 15 lej. Jegyeket és bérleteket a kulturális szervezőirodában lehet váltani a Szabadság tér 1. szám alatt hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig.

Párkapcsolati csoportfoglalkozások
Párkapcsolatunk évszakai címmel mától Fazakas Enikő pszicho­dráma-terapeuta és Lázár Andrea családterapeuta tízalkalmas csoportfoglalkozást indít pároknak. A természet ciklusaihoz hasonlóan a párkapcsolatban is különböző időszakok köszönthetnek be. Minden évszaknak megvannak a maga kihívásai, szépségei és tennivalói. Várnak minden olyan párt, amely rá szeretne nézni kapcsolatuk évszakaira. Érdeklődni és iratkozni a 0745 185 747-es vagy a 0740 198 118-as telefonon lehet.

Farsang Kézdivásárhelyen
„Hagyományaink megtartása nélkül nem lesz helyünk szülőföldünkön” mottóval szervez farsangtemetést a Tegyünk Kézdiszékért Tömörülés február 22-én, szombaton 11 órától. Gyülekező a leventekaszárnya előtt. Részt vesznek Kézdialbis, Csernáton, Gelence, Torja és Kézdivásárhely farsangolói. A főtérre bevonulást muzsika, vőfély, menyasszony, tánc és jókedv követi. A minden rosszat jelképező rongybábut is elégetik. Befejezésül a Borudvarban táncházzal és mulatsággal ér véget a rendezvény.

Hitvilág
A HITERŐSÍTŐ IMAHÉTEN a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban ma 18 órától Molnár Imola baróti unitárius lelkész, pénteken 18 órától Balogh Zoltán kovásznai református lelkész prédikál.
AZ ÖKUMENIKUS IMAHÉTEN Kézdivásárhelyen az evangélikus templomban (Dózsa György utca 10. szám) ma 17 órától Elekes Szabolcs uzoni katolikus plébános, pénteken 17 órától Kelemen Álmos sepsiszentgyörgyi református segédlelkész szolgál.
NYÍLT NAP. Pénteken 16 órától nyílt napot tart a 115-ös számú Bölöni Farkas Sándor Cserkészcsapat. Várnak minden 7 év fölötti gyermeket kipróbálni, milyen is egy cserkészfoglalkozás. A részvétel ingyenes. A foglalkozások a sepsiszentgyörgyi unitárius egyház tanácstermében zajlanak.

Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma 16.15-től A vágyak szigete – amerikai misztikus, horrorfilm, magyarul beszélő és 20.30-tól román felirattal; 16.30-tól Latte és a titokzatos varázskő – német animációs kalandfilm, románul beszélő; 18 órától Élősködők – koreai filmdráma, román felirattal; 18.30-tól Úriemberek – amerikai bűnügyi akciófilm, magyarul beszélő; 20.45-től Bad Boys – Mindörökké rossz fiúk – amerikai akcióthriller, magyarul beszélő. Telefon: 0787 526 102, honlap: arta.cityplex.ro.

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Sajtó utcai Transfarm (telefon: 0267 315 136, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki);
Kézdivásárhelyen a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden
ÁRAMSZÜNET. Kisbaconban, Magyarhermányban és Bodvajban ma 9–15 óráig szünetel az áramszolgáltatás.
ALÁÍRÁSGYŰJTÉS. A Székely Nemzeti Tanács sepsiszentgyörgyi székházában (Konsza Samu utca 21. szám) munkanapokon 9–13 óráig lehet aláírni a nemzeti régiókért EU-s polgári kezdeményezés támogatására.
SZÍVBETEGEK TALÁLKOZÓJA. A szívbetegek sepsiszentgyörgyi egyesülete ma 17 órától találkozót tart a gyermekjogvédelem épületében. Meghívott: dr. Nagy Réka. Téma: járványok, virózisok.
TORNA. Az Ida Aerobic mai programja a sepsiszentgyörgyi uszodában: 17.30-tól aerobik gyermekeknek, 19 órától kondi­step; pénteken 8 órától alakformáló step. Telefon: 0722 243 234.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1981
szavazógép
2020-02-20: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-02-20: Magazin - :

Háromszéki díjazottak (Brassaï-sajtófotó pályázat)

Ma nyílik Csíkszeredában a Megyeháza Galériában a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete által negyedik alkalommal meghirdetett Brassaï-sajtófotó pályázatra beküldött alkotások legjobbjaiból létrehozott fotókiállítás.