Március idusán ismét lesznek fényrajzok

2020. február 21., péntek, Közélet

Megismétli az előző karácsonyi vásár népszerű momentumát a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, márciusban ismét gyermekek rajzait vetítik ki a főtér épületeire.

  • Fotó: Kristó G. Hunor
    Fotó: Kristó G. Hunor

Erről Antal Árpád polgármester beszélt szerdán a városháza tanácstermében, ahol azokat az óvodásokat és iskolásokat köszöntötte, akiknek színes alkotásait a Tamási Áron Színház homlokzatán fényrajzként láthatta a város közössége. A legsikeresebb alkotások szerzőit, összesen 112 gyermeket díjaztak egy hangulatos, vidám találkozón.

A gyermekek kérésének eleget téve a polgármester meg­ígérte, legközelebb az 1948–49-es szabadságharc évfordulója kapcsán kérik fel arra őket, hogy rajzoljanak, a munkákat pedig március 14-én, szombat este láthatjuk kivetítve a városközpontban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 766
szavazógép
2020-02-21: Közélet - Iochom István:

Verseny Gelencén

Több mint hetven résztvevő jelenlétében tartott bővített választmányi ülést az RMDSZ gelencei szervezete szerda este. Nevesítette közben települési jelöltjeit az egyesülésre készülő két kisebb magyar párt szövetsége is.
2020-02-21: Közélet - :

Távoltartási rendelet

Bántalmazás, magánlaksértés gyanúja miatt vizsgál a rendőrség egy 44 éves férfit, aki anyósával erőszakoskodott.