Távoltartási rendelet

2020. február 21., péntek, Közélet

Bántalmazás, magánlaksértés gyanúja miatt vizsgál a rendőrség egy 44 éves férfit, aki anyósával erőszakoskodott.

  • Forrás: Digi24.ro
    Forrás: Digi24.ro

A rendőrségi közlemény szerint a 64 éves asszony egyedül volt otthon, amikor veje erőszakkal behatolt a lakásba és bántotta őt. Az eset kapcsán a rendőrség távoltartási rendeletet bocsátott ki, amelyben megtiltották, hogy a férfi 100 méternél közelebb menjen az áldozathoz és otthonához. Másik, hasonló esetet is jeleztek a héten a rendőrségen: egy 32 éves nő azt követően riasztotta a hatóságokat, hogy férje, megszegve az érvényben lévő távoltartási rendeletet, odament hozzá az utcán. A nő felrótta férjének, hogy követi, ezért a rend­őrségre akart telefonálni, ám a férfi kivette kezéből a készüléket, majd elhagyta a helyszínt. A rend­őrök elfogták a 29 éves férfit és 24 órára őrizetbe vették. Az elkövető ellen családon belüli erőszak miatt is vizsgálat folyik, még tavaly szeptemberben állítottak ki távoltartási rendeletet. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2020-02-21: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Március idusán ismét lesznek fényrajzok

Megismétli az előző karácsonyi vásár népszerű momentumát a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, márciusban ismét gyermekek rajzait vetítik ki a főtér épületeire.
2020-02-21: Belföld - :

Hazacsalogató

A kormány munkahelyeket kínáló internetes platformot helyez üzembe a diaszpóra számára – jelentette ki egy, a munkaerőpiacról szóló tegnapi konferencián Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője.